sursa foto:  wndu.com

Îngrijorător! Cum ne afectează, de fapt, SARS-CoV-2

Ultimul studiu vine cu încă o dovadă care atrage atenția asupra impactului pe care-l are SARS-CoV-2 asupra sănătății mintale.

Semnalul e clar: tulburările cerebrale post-COVID nu pot fi ignorate, arată The Guardian.

În cazul bolnavilor cu antecedente de ordin psihiatric sau boli neurologice, s-a constatat că una din trei persoane suferă de o astfel de tulburare în decurs de șase luni din momentul confirmării cu COVID-19.

Dr. Max Taquet, autorul principal al studiului, de la departamentul de psihiatrie al Universității Oxford, mai subliniază un rezultat șocant: unul din nouă pacienți cu COVID, nespitalizați, se confruntă cu probleme post-COVID precum depresia și chiar AVC.

Rezultatele studiului vin după cercetarea a 236.379 de dosare medicale electronice din SUA. Conform cercetării, incidența diagnosticării cu o afecțiune neurologică sau psihiatrică după infectare cu COVID este de 33,6% în primele șase luni după infectare. Aproximativ 13% au primit primul lor diagnostic de această natură după ce au trecut prin boala dată de noul coronavirus.

Studiul nu demonstrează o legătură directă a SARS-CoV-2 cu aceste afecțiuni psihiatrice și neurologice, însă sugerează un posibil impact al virusului asupra creierului și sistemului nervos central.

Vezi și:

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare