sursa foto:  bcnews.com

Instituțiile publice pot cumpăra mașini mai scumpe. Care este condiția obligatorie

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, 24 octombrie, un proiect de lege care perite instituțiilor publice să achiziționeze mașini cu un preț de până la 35.000 de euro. Pentru  putea cumpăra aceste autovehicule, instituțiile publice trebuie să respecte această condiție.

Proiectul de lege adoptat, miercuri, în Camera Deputaţilor, cu 252 de voturi pentru, două voturi contra şi 35 de abţineri are ca obiect de reglementare completarea dispoziţiilor art.5 din Ordonanţa Guvernului nr.80/2001, prin instituirea unei excepţii de la aplicarea măsurii prin care se interzice autorităţilor şi instituţiilor publice să achiziţioneze autoturisme, cu capacitate cilindrică mai mare de 1.600 cm3 al căror preţ nu poate depăşi contravaloarea în lei a sumei de 18.000 euro inclusiv TVA.

Astfel, proiectul de lege prevede posibilitatea autorităţilor şi instituţiilor publice de a achiziţiona autoturisme, cu un preţ de până la 35.000 euro în echivalent în lei, inclusiv TVA, cu condiţia ca această achiziţie să se realizeze în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic, finanţat din Fondul pentru mediu.

De asemenea, „Serviciile Parlamentului, Administraţia Prezidenţială şi Secretariatul General al Guvernului pot achiziţiona, în condiţiile legii, autoturisme după normativele proprii stabilite”, mai prevede actul normativ.

Citește și:

De necrezut! Ce făcea, de fapt, Alina Bica în Costa Rica – Cu ce se ocupă firma sa

Lovitură grea pentru Ion Țiriac! ‘Țeapă’ de milioane de euro

Surpriza pe care o pregătește, de la 1 noiembrie, Olguța Vasilescu! Mutarea pe care o face ministrul Muncii, odată cu creșterea salariului minim

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare