sursa foto:  g4media.ro

Interdicție pentru toate mașinile înmatriculate în Rusia lui Putin! Nu mai au voie în țară

Mașinile înmatriculate în Rusia lui Vladimir Putin au primit interdicție de a mai intra pe teritoriul Bulgariei.

Decizia a fost comunicată de șeful Poliției de Frontieră din Bulgaria, Anton Zlatanov.

Polonia, Finlanda și Norvegia au luat decizii similare, în contextul invaziei Federației Ruse în Ucraina, informează România TV.

Ce a spus Zlatanov

„Am lucrat foarte activ ca interdicția de intrare a autoturismelor rusești în țara noastră să intre în vigoare în Bulgaria.

Sunt sigur că până la sfârșitul zilei interdicția de intrare a mașinilor rusești în țara noastră va începe să se aplice pe teritoriul Bulgariei și aș dori să adaug că pentru camioane este în vigoare de câteva luni”, a spus Zlatanov.

Deciziile vin după ce Comisia Europeană a publicat clarificări privind restricțiile de lungă durată asupra importului și exportului de bunuri către sau dinspre Rusia. Comisia Europeană a specificat că interdicția include mașinile, dar și unele bunuri, chiar dacă ele sunt bunuri personale ale călătorilor. Autorităţile vamale din Bulgaria nu au spus câte autoturisme înmatriculate în Rusia intră în țară lunar, dar au subliniat că nu sunt foarte multe. Interdicția a intrat în vigoare la sfârșitul zilei de 2 octombrie, potrivit șefului poliției de frontieră, Anton Zlatanov.

Totodată, potrivit Euractiv, în Bulgaria există peste 300.000 de cetățeni ruși care au cumpărat proprietăți pe teritoriul țării și, astfel, folosesc mașini cu numere de înmatriculare rusești.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare