sursa foto:  Facebook

INTERVIU (II) George Simion: ‘În Parlamentul European voi lupta pentru reîntregirea României’

Bugetul.ro vă prezintă, miercuri, a doua parte a interviului cu liderul unionist George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare.

Vezi și INTERVIU (I) George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare. Ce se ascunde, de fapt, în spatele candidaturii sale

R: Cu ce vine nou George Simion, față de partidele politice? De ce să te voteze românii?

GS: Sunt independent, nu m-am strecurat pe vreo listă partid, așa cum procedează politicienii români. Un independent nu dă socoteală găștilor politice, nu este constrâns să facă jocurile grupurilor de interese care domină partidele politice din România; îi are alături pe cetățeni, este vocea celor mulți, pe care partidele politice nu o ascultă niciodată.

Românii ar trebui să pună ștampila pe poziția 15 pe buletinul de vot pentru că în Parlamentul European voi lupta pentru reîntregirea României, voi promova drepturile celui mai mare investitor al țării – diaspora, dar și ale celor din jurul granițelor, lipsiți de dreptul la educație, școală, biserică și mass-media, voi apăra interesele naționale românești, inclusiv ale românilor din județele Covasna și Harghita. De asemenea, de la Bruxelles și Strasbourg voi obliga autoritățile române să construiască autostrăzile Unirii (A8) și Mării Negre (București-Chișinău), precum și porțiuni din tronsoanele europene și voi contribui la oprirea jafului care a avut loc la nivel național în ultimii 30 de ani, vizibil prin corupție, tăieri ilegale de păduri, vânzarea resurselor subsolului pe nimic.

Ca eurodeputat, voi deschide în toate județele României birouri de europarlamentar care vor funcționa drept puncte de consiliere pentru realizarea dosarelor în vederea atragerii de fonduri europene. Asta o văd ca o chestiune foarte utilă, pe care ar fi putut-o face orice europarlamentar dar nu au dorință și sunt datori partidelor care i-au pus pe listă.

De asemenea, voi duce în Parlamentul European, în vizite de documentare, câte un copil din fiecare localitate a României. Pentru a face o Românie Mare în Europa, avem nevoie de tineri mari în Europa. Vizitele de documentare în Parlamentul European pentru copiii României vor ține locul lecțiilor de manual, iar la întoarcere, fiecare copil va înțelege mai bine rolul țării noastre în Europa.

În același timp, îmi voi dona 90% din salariul de europarlamentar pentru realizarea unor proiecte civice, iar apelul va fi lansat lună de lună în România, Republica Moldova, în comunitățile istorice și diaspora. În 12 ani de activism am învățat că este foarte dificil să duci la capăt o acțiune cu bani puțini. Astfel, din salariul de europarlamentar voi finanța inițiativele cele mai de impact ale organizațiilor nonguvernamentale românești.

R: Anumite voci sunt împotriva Unirii României cu Basarabia, susțin că un astfel de demers ar reprezenta o adevărată lovitură din punct economic. Cum le răspunzi? De ce ar trebui să ne unim cu Basarabia?

GS: Cei mai mulți dintre noi cunoaștem faptul că „Basarabia e România”, este mesajul care poate fi văzut pe toate zidurile și podurile, în drum spre mare sau spre munte. Este firesc că un stat mai mare înseamnă un stat mai puternic. Unirea celor două state româneşti constituie nu doar un act firesc de reparaţie istorică, ci şi un act de dreptate economică. Unirea celor două economii va accelera investiţiile masive, ajungând ca, odată reunificată ţara, noua Românie să devină o economie în primele 40 de ţări de pe glob. Creșterea importanței țării pe plan extern constituie o altă consecință pozitivă a Reunificării. Unirea se va înfăptui pașnic, prin consens popular și politic la nivelul celor două state. Fiecare va decide liber să se unească, după modelul celor două Germanii. Este dreptul României de a fi MARE în Europa.

Ideea că nu ne putem uni ne este indusă de neprieteni, care au tot interesul să ne țină învrăjbiți, unii împotriva celorlalți, astfel încât ei să își protejeze serifurile și rețelele obscure. Fiecare generație are nevoie de un obiectiv prin care să se definească. Eu îmi doresc ca generația mea să ofere o lecție de unitate, să unească om cu om, localitate cu localitate, județ cu județ și raion cu raion. Îmi doresc ca generația mea să aibă încredere în România și în potențialul ei de dezvoltare într-o Europă și o lume în pline schimbări.

R: Pe cine preferă basarabenii, pe George Simion sau pe Traian Băsescu?

GS: Vom vedea pe 26 mai, când sper că mă vor alege pe mine. Eu reprezint viitorul, fostul președinte – trecutul acestei țări.

R: Dacă nu reușești la alegerile europarlamentare din această lună, candidezi și la cele parlamentare, din 2020?

GS: Proiectul început de noi acum, sub dictonul „România Mare în Europa” este primul pas spre scena politică, pe fondul faptului că nu avem reprezentare politică, că nu ne regăsim în actualele partide politice. Cu cât mai mare este scorul pe care îl obțin pe 26 mai, cu atât mai mult vor avea curajul și alții din afara sistemului politic să facă pasul pentru schimbarea actualelor partide. Am promis că voi fi alături de toți independenții care mă susțin în această bătălie, indiferent unde vor alege ei să candideze, în consilii locale, primării sau la Parlament.

Vezi și

Surpriză pentru mii de angajați! Cine sunt cei care primesc bani pentru prezența la muncă

EXCLUSIV Informații noi de la Poliția Română privind intervenția în forță demarată azi: ‘Doar s-a adus’

Adevăratul motiv! De ce ar fi fost, de fapt, arestat Radu Mazăre în Madagascar

EXCLUSIV Afacerea soției lui Mihai Gâdea a explodat! Lovitura dată de Agatha Kundri – Profitul s-a triplat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare