sursa foto:  Facebook

INTERVIU (I) George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare. Ce se ascunde, de fapt, în spatele candidaturii sale

Astăzi Bugetul.ro vă prezintă prima parte a interviului realizat în exclusivitate cu George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare din luna mai, cunoscut drept lider al mișcării ce militează pentru Unirea Basarabiei cu România.

George ne-a dezvăluit ce l-a determinat să intre în politică, dar și ce planuri are în cazul în care va ajunge în Parlamentul European.

R: Ne cunoaștem de ani buni, ce ți-a venit să intri în politică?

GS: M-am săturat de ei! M-am săturat ca eforturile făcute pe plan civic să nu fie finalizate de către actualii politicieni. Picătura care a umplut paharul a fost expulzarea pe care am primit-o din R.Moldova, la care conducătorii noștri au fost cel puțin complici. Și, de fapt, toată atitudinea lor(bătăia de joc) la adresa Anului Centenar.

În calitate de lider al curentului unionist din România ultimului deceniu, mi-am asumat responsabilitatea candidaturii, chiar dacă nu am experiență politică, ca un nou pas înainte pe care îl avem de făcut. Având însă în vedere mocirla în care se scaldă partidele politice actuale, organizate fără excepție într-un sistem clientelar de tip feudal, văd lipsa experienței politice mai degrabă ca pe un avantaj, căci nu sunt pătat precum politicienii din partidele care în ultimii 30 de ani au guvernat țara și care i-au batjocorit resursele, în primul rând resursa umană. Partidele politice ne-au dezamăgit și ne-au impus politica urii și a dezbinării. Mesajele noastre au ajuns de-a lungul timpului la urechile a milioane de oameni, însă e nevoie de reprezentare pentru acestea și la Bruxelles.

Și nu doar pentru acestea! Românii nu mai vor să fie nevoiți să ia drumul străinătății pentru un trai decent, nu mai vor să se simtă minoritari în propria țară, vor să fie tratați cinstit de către autoritățile de la București sau Chișinău sau în statele de adopție în care au ales să trăiască. Știați că România se află pe primele poziții în Uniunea Europeană ca bogăție materială? Lucrurile astea nu ni se comunică public. Ori eu vreau să spun lucrurilor pe nume! Toți ne dorim o Românie Mare în Europa, în locul pe care românii îl merită de drept, iar România aceasta poate fi ridicată numai prin eforturi comune, numai prin unitate.

R: De ce ai ales Parlamentul European și nu pe cel al României?

GS: Dacă voiam, eram acuma în Parlamentul României, numai că trebuia să fac compromisul cu unul din partidele care m-au ofertat deci și o aservire a principiilor și valorilor după care mă orientez în viața de zi cu zi. Partidele politice din România sunt aceleași, în ultimii 30 de ani, care au produs dezastrul vizibil din țară: oamenii au luat drumul exilului, ne-am vândut bogățiile subsolului pe nimic, ne-am tăiat ilegal pădurile, agricultura și mineritul s-au prăbușit, suntem furați la gaz și curent electric, nu avem autostrăzi, presa este intoxicată de propagandă, încă nu avem locuri în spitale pentru marii arși, nu ne cinstim eroii, nu susținem capitalul românesc, nu ne sprijinim sportivii, artiștii, olimpicii sau inventatorii și ne-am rupt de valorile istorice pe care s-a clădit națiunea română.

Ca să pot da un exemplu, am ales ca prim pas Parlamentul European, o funcție care chiar contează.

România pierde în prezent oportunități și nu beneficiază de prestigiul care i s-ar cuveni prin prisma numărului de cetățeni din interiorul și din afara granițelor sale. Cauza este faptul că foarte multe dintre personajele care reprezintă România în Parlamentul European fie sunt incompetente, fie nu sunt loiale decât interesului de partid, nicidecum țării. Este o rușine faptul că europarlamentarii români își folosesc bugetul de protocol pentru a aduce la Bruxelles numai oameni din aparatul de partid și clienți politici. Combinația de incompetență și ticăloșie pe care o întâlnim la majoritatea europarlamentarilor români este deosebit de toxică și reprezintă o vulnerabilitate a țării noastre.

Ceea ce doresc să accentuez este că dacă partidele politice reprezintă interesele membrilor de partid, eu voi reprezenta interesele românilor, de oriunde ar fi ei. Și, desigur, nu cred că e cineva care se îndoiește, că după primul an de mandat, toți colegii din Parlamentul European și din Comisia Europeană vor ști că românii își doresc reunificarea țării și bunăstarea generală a națiunii nostre într-o Europă unită.

R: Ce program ai pentru Parlamentul European?

GS: În primul rând voi fi vocea inițiativelor civice, nu numai a noastră, a celor care doresc Unirea. Da, mă voi lupta pentru Unirea Basarabiei cu România, pentru protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice (Timoc, Cernăuți, Bugeac etc.) și ale românilor din județele Harghita și Covasna, pentru valorificarea potențialului diasporei și apărarea resurselor naturale ale României, inclusiv a pădurilor, care trebuie administrate ca parte integrantă a dezvoltării responsabile a țării noastre, dar și pentru celelalte inițiative din spațiul public. Voi fi vocea românilor, nu a partidelor politice.

R: În ce grup politic din PE vrei să intri?

GS: Am început deja seria întâlnirilor cu principalele grupuri politice din Parlamentul European. Mă voi afilia grupului care va răspunde cel mai bine marilor interese naționale românești, în baza cărora am elaborat programul meu politic și cauzelor pentru care lupt de atâția ani. Eu cred într-o Europă unită, într-o Europă a națiunilor, a unei cât mai strânse colaborări între popoare. Cred într-o Europă echitabilă. Nu trebuie să existe o Europă de Vest și o Europă de Est, membrele fondatoare ale Uniunii Europene și cele nou integrate. Trebuie să existe o singură Uniune care poate supraviețui și se poate dezvolta doar în baza unității politice, a tratamentului egal și corect, a asumării adevărului istoric.

Va urma.

Vezi și EXCLUSIV Informații noi de la Poliția Română privind intervenția în forță demarată azi: ‘Doar s-a adus’

Adevăratul motiv! De ce ar fi fost, de fapt, arestat Radu Mazăre în Madagascar

EXCLUSIV Afacerea soției lui Mihai Gâdea a explodat! Lovitura dată de Agatha Kundri – Profitul s-a triplat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare