Intră în vigoare de la 1 aprilie! Cine poate suspenda plata la electricitate și gaze naturale

Intră în vigoare de la 1 aprilie 2021! Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a dezvăluit că în anumite situații, începând cu această dată, poate fi suspendată plata pentru energia electrică și gazele naturale furnizate.

Potrivit lui Nagy-Bege, de la 1 aprilie intră în vigoare acele două regulamente pentru furnizarea energiei și a gazelor naturale, care au prevederi similare și au un model de factură simplificat.

Ei bine, vicepreședintele ANRE a explicat, la Antena 3, că orice client care contestă factura sau solicită informații detaliate „are dreptul să primească răspuns de la furnizor la această solicitare în 15 zile lucrătoare și până când nu primește acest răspuns de la furnizor obligațiile de plată sunt suspendate.

Ce a declarat vicepreședintele ANRE

De la 1 aprilie intră în vigoare acele două regulamente pentru furnizarea energiei și a gazelor naturale, care au prevederi similare.

Ambele au un model de factură simplificat, cel puțin prima pagină a facturii va trebui să conțină doar informațiile strict necesare pentru client.

Orice client care contestă factura sau solicită informații suplimentare cu privire la factură, indiferent dacă vorbim despre valoare, de preț unitar sau cantitate sau alte elemente ale facturii, are dreptul să primească răspuns de la furnizor la această solicitare în 15 zile lucrătoare și până când nu primește acest răspuns de la furnizor obligațiile de plată sunt suspendate”, a explicat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședintele ANRE, la Antena 3 CNN.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare