sursa foto:  defenseromania.ro

Ca invazia lui Vladimir Putin să nu pună în pericol siguranța alimentară a României, s-a reacționat imediat! Creștere fulminantă a investițiilor în agricultură

Pe fondul invaziei ruse în Ucraina, au apărut numeroase semne de întrebare cu privire la siguranța alimentară a României. 

De teama că România ar putea fi afectată de războiul din Ucraina, în acest sens au crescut fulminant investițiile în agricultură.

Investițiile în agricultură au crescut cu 75% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe proiecte derulate, în general, cu bani europeni, vizează construirea de ferme, unități de procesare, sere și depozite pentru legume și fructe, de care avem nevoie în caz de urgență, informează Știrileprotv.ro.

Potrivit sursei citate, acest impuls, dat de amenințările asupra siguranței alimentare, a generat o creștere a investițiilor în agricultură. Numai în primele patru luni ale anului, în toată țara, infuzia de capital în domeniu a depășit 300 de milioane de euro, iar creșterea este de 75% față de anul trecut. Viteza acestor investiții a fost sporită și de conflictul din Ucraina.

Construcții noi în agricultură, conform IBC Focus:

CONSTANȚA 30
SATU MARE 28
BIHOR 24
ARAD 20
HARGHITA 18
TULCEA 16

Investiții agricultură, potrivit IBC Focus:

Fermele de bovine: 43%
Ferme de porci: 19%
Ferme de păsări: 13%
Ferme de oi: 13%

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare