sursa foto:  stiri.tvr.ro

Iohannis a promulgat legea! Cine va fi scutit de impozitul pe venit

Mai multe persoane vor fi scutite de plata impozitului pe venit, dacă vor îndeplini o condiție esențială. Ordinul care a fost dat în timpul guvernului Cioloș, care împiedica plata impozitului pe venit de 16% a fost corectat, iar legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. 

Potrivit Zf, Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, promulgate luni, 17 iulie, de preşedintele României, mai prevede şi o cotă de impozitare de 1% pe veniturile microîntreprinderilor cu unul sau mai mulţi angajaţi.

De asemenea, dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 500.000 de euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta datorează impozit pe profit, începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintre aceste limite.

Vezi și Alarmă de gradul 0! Dezvăluire: care ar fi de fapt planul real al PSD cu taxele și impozite

Conform legii, lucrătorii sezonieri și programatorii vor fi și ei scutiți de plata impozitului, iar contribuabilii care desfăşoară exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare sunt scutiţi de impozitul pe profit, în primii zece ani de activitate, iar IT-iştii de impozitul pe venit.

Legea mai stipulează faptul că, “la transferul dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin acte juridice între vii asupra construcţiilor de orice fel şi a terenurilor aferente acestora, precum şi asupra terenurilor de orice fel fără construcţii, contribuabilii datorează un impozit care se calculează prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil. Venitul impozabil se stabileşte prin deducerea din valoarea tranzacţiei a sumei neimpozabile de 450.000 de lei”.

Conform expunerii de motive, promovarea acestui act normativ a urmărit susţinerea mediului de afaceri prin încurajarea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor, precum şi a stimulării activitaţilor de inovare, cercetare şi dezvoltare în vederea creării de locuri de muncă bine plătite, încurajarea capitalului autohton, atragerea investiţiilor străine directe mai ales în sectoarele cu valoare adaugată ridicată, investirea în infrastructura şi în fabrici noi, dezvoltarea capacităţilor de producţie, astfel încât să se creeze premisa unei creşteri economice sustenabile.

Vezi și Lagăr de concentrare pe bani publici! Cruzimi fără margini într-un oraș important din România și România riscă sancțiuni usturătoare

Acuzații fără precedent! Pentru cine ar lucra serviciile secrete românești și ce legătură ar avea Iohannis cu asta

Simona Halep dă lovitura! Ce afacere de milioane de euro va pune pe roate campioana

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.