sursa foto:  defenseromania.ro

Ion Cristoiu cere Occidentului să-i declare război lui Vladimir Putin: La acest rapt unic în istoria modernă, Occidentul trebuie să-i declara război Rusiei, altfel nu există

Invitat în emisiunea lui Marius Tucă, Ion Cristoiu a afirmat, vineri, că Occidentul trebuie să-i declare război lui Rusiei lui Vladimir Putin.

Vladimir Putin a anunțat astăzi anexarea de către Federația Rusă a regiunilor Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk.

Întrebat cum vor reacționa Statele Unite și Europa după ce Vladimir Putin va anexa oficial cele patru teritorii din Ucraina, Ion Cristoiu a precizat: <<Din punctul meu de vedere, având în vedere monstruozitate alipirii, nu există așa ceva în istorie. E fără precedent. La acest fapt de o gravitate ieșită din comun trebuie răspuns un conflict militar.

De regulă, era o șmecherie care se numea „proclamare independenței”, așa am crezut și eu – merg acolo, se proclamă independente, e monedă de schimb și la eventuală „pace contra teritorii”>>.

Este un rapt teritorial. Nu există, 20 % din teritoriu unei țări membre ONU, independente i-l iei. La acest rapt unic în istoria modernă, Occidentul trebuie să răspundă cu ceva mult mai dur.

Singurul prin care poate răspunde este declararea de război Rusiei, altfel nu există. Dacă încep cu povești cu sancțiuni, cu ajutorarea lui Zelenski, s-a terminat!”, a subliniat, pentru Gândul, Ion Cristoiu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare