sursa foto:  Bugetul.ro, Facebook

Ion Țiriac a dat lovitura! Magnatul va încasa cel puțin 20 de milioane de euro din asigurări

Miliardarul român, Ion Țiriac, se umple de bani de pe urma business-urilor pe care le are peste tot în lume. De această dată își va umple și mai mult conturile de pe urma uneia dintre afaceri.

Allianz-Țiriac a raportat rezultate financiare solide și creștere susținută în anul 2023, în principal, datorate evoluției pozitive înregistrate în segmentele asigurărilor de viață, asigurărilor auto și a celor facultative pentru locuințe, transmite un comunicat al companiei. Cheltuiala totală cu daunele brute în 2023 a fost de aproximativ 2,1 miliarde de lei, reprezentând despăgubiri brute plătite și variația rezervei de daune brute avizate și neavizate. Din aceasta, aproape 1,3 miliarde de lei au fost plătite clienților ca despăgubiri in 2023, cu 15% mai mult decât in 2022, oferindu-le astfel un sprijin financiar real.

Potrivit companiei lui Țiriac, volumul total al primelor brute subscrise a fost de aproape 3,5 miliarde lei în 2023, în creștere cu peste 21% fata de anul precedent, conform datelor financiare neauditate. Un avans semnificativ a fost înregistrat în segmentul asigurărilor de viață, de 30% față de aceeași perioada a anului anterior, unde compania a continuat să își concentreze atenția asupra nevoilor clienților, dezvoltându-si activitatea în acord cu direcțiile strategice asumate. De asemenea, în premieră pentru piața de asigurări din România, Allianz-Tiriac a lansat în 2023 prima asigurare de viață care poate fi achiziționată 100% online, în 6 pași simpli, fără evaluare medicală prealabilă.

Vezi și: Magnatul Ion Țiriac nu se mai bagă! S-a retras discret din investiția promisă la Brașov, fără să își anunțe partenerii

Allianz-Tiriac a încheiat 2023 cu peste 4,5 miliarde de lei în rezerve tehnice și o rată a solvabilității de 130%

Pe lângă despăgubirile plătite, Allianz-Tiriac a încheiat 2023 cu peste 4,5 miliarde de lei în rezerve tehnice și o rată a solvabilității de 130%, raportata conform Solvency II, ceea ce confirmă stabilitatea financiară a companiei și oferă clienților siguranța angajamentelor de plată viitoare față de ei.

„În contextul creșterii costurilor de trai și a unui deficit de protecție tot mai mare în rândul populației, asigurările generale, dar mai ales cele de viață devin o componentă vitală pentru siguranța financiară a populației. Sumele plătite anul trecut clienților noștri au reprezentat un sprijin important pentru cei care au trecut printr-o situație acoperită de asigurarea lor, ajutându-i să se descurce mai ușor financiar, fără să fie nevoie sa-si folosească economiile sau sa apeleze la alte soluții pentru acoperirea cheltuielilor neprevăzute.

Performanțele noastre financiare solide, cu o evoluție de peste 3,6 ori mai rapidă decât creșterea PIB-ului sau a pieței de asigurări care s-au dublat în ultimul deceniu, confirmă capacitatea noastră de a sprijini financiar tot mai mulți clienți care aleg să-și protejeze viitorul cu ajutorul asigurărilor”, a declarat Virgil Soncutean, CEO al Allianz-Țiriac Asigurări.

Citește și: GEST ȘOCANT făcut de Ion Țiriac, la 87 DE ANI! Și-a donat abolut toți banii: “Nu mai am absolut nimic! Cui a donat averea de 2 miliarde de euro!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare