sursa foto:  jurnalistii.ro

IT-iștii îi răspund lui Orban! ‘Mesajele politicienilor pot crea instabilitate într-un domeniu deja ‘afectat puternic de modificările fiscale’ ‘

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă la Mediaș, că orice venit trebuie impozitat și că nu i se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit.

Patronii din domeniul IT îi răspund dur lui Ludovic Orban: mesajele politicienilor pot crea instabilitate într-un domeniu deja „afectat puternic de modificările fiscale.”

IT-ul aduce acum aprox 6% din PIB, dar are potențial să ajungă la 10% în 5 ani. Cei 100 de mii de angajați din sector ar putea pleca rapid să acopere deficitul de personal din alte țări UE.

Declarațiile șefului PNL au fost taxate dur deja de fostul președinte Traian Băsescu, , dar și de colegul de partid și campanie electorală  Rareș Bogdan.

Asociația patronală a industriei de software și servicii (ANIS) a transmis duminică, la solicitarea HotNews.ro, o reacție la declarațiile liderului PNL Ludovic Orban, care a spus că ‘nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit”.

Vezi și

Vești proaste! De la 1 iulie se scumpesc facturile

Vești uriașe! O nouă categorie de angajați va avea parte de un beneficiu important

A ieșit la iveală! Unde lucrează soția lui Dan Barna și ce salariu are

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare