sursa foto:  stiripesurse.ro

Jurnalistul Radu Tudor avertizează asupra conflictului dintre Rusia și Ucraina: ‘Răbdarea noastră va fi pusa la grea încercare. Deja în România prin anumite forțe se promovează ura, tensiunea permanenta, conflictele și ciocnirile de stradă’

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor atrage atenția că planul Moscovei în actuala criză se va desfășura pe multiple coordonate, care implică provocarea de tulburări în statele aliate.

 

„Răbdarea noastră va fi pusa la grea încercare.

Vom fi testați sa vedem cât suntem de solidari, de puternici, de rezistenți în fața unei agresiuni pe multiple coordonate: hibrid, militar, energetic, stabilitate socială și politică internă.

O parte din aceste mari provocări se derulează deja în România prin forțe care promovează ura, tensiunea permanenta, conflictele, ciocnirile de stradă și prin detașamente de provocatori.

Aceștia au indus deja o stare de asalt cvasi-permanent la adresa democrației, populația fiind afectata o dată in plus și după doi ani de stres și emoții puternice în urma pandemiei„, arată Radu Tudor pe blogul său, unde a selectat mai multe materiale din presa internațională dedicate crizei dintre Occident și Rusia.

Presa germană: „Pentru Rusia, iarna este momentul potrivit să pornească la război”

Criza gazului pentru Europa este unul dintre principalele subiecte ale presei internaționale.

Dat fiind conflictul cu Rusia pe tema Ucrainei, politicienii germani se așteaptă la o perturbare a livrărilor de gaz rusesc.

‘Pentru Rusia, iarna este momentul potrivit să pornească la război. Pământul e înghețat, tancurile înaintează bine, iar politicienii occidentali se uită îngrijorați la trupele pe care președintele Vladimir Putin le comasează în jurul Ucrainei.

Din punctul de vedere al Moscovei, iarna este, totodată, și anotimpul potrivit pentru un război economic. Atunci când e frig, Europa este dependentă de gazul rusesc chiar mai mult decât de obicei’, arată Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Rador.

Regatul Unit susține că Rusia pune la cale un complot vizând înlocuirea guvernului din Ucraina, scrie The Wall Street Journal.

‘Regatul Unit afirmă că ar fi descoperit un complot al Rusiei vizând instalarea în Ucraina a unui guvern care să îi fie prietenos. Britanicii sprijină astfel o estimare anterioară a Statelor Unite, din care reieșea că Moscova plănuiește înlăturarea de la putere a conducerii din țara vecină’, menționează publicația americană, citând o declarație a Foreign Office conform căreia ‘guvernul rus caută să instaleze la Kiev un guvern prorus și se gândește, totodată, dacă să invadeze și să ocupe Ucraina’.

NATO face exerciții navale în Marea Mediterană, Rusia anunță, și ea, manevre militare acolo

Pentagonul anunță un nou exercițiu naval NATO în Marea Mediterană, scrie publicația spaniolă ABC.

Manevrele, după cum a raportat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, au fost planificate încă din 2020, dar au fost amânate de pandemie și nu au legătură cu escaladarea tensiunii în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

La rândul ei, Rusia a anunțat exerciții navale la scară largă. Peste 140 de nave de război și aproximativ 10.000 de militari vor lua parte la manevrele militare din ianuarie și februarie în Oceanele Atlantic, Arctic, Pacific și Marea Mediterană’, arată publicația spaniolă ABC, conform Antena3.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare