vladimir putin tabla sah

sursa foto:  cnn.com

Jurnalistul Radu Tudor: Informațiile sunt confirmate de serviciul britanic militar de informații. Rușii vor încerca să producă niște daune înfiorătoare Ucrainei

Jurnalistul Radu Tudor afirmă că Rusia lui Putin va lansa o nouă ofensivă asupra Ucrainei. Rușii intenționează să producă distrugeri înfiorătoare, susține el.

„Informațiile sunt confirmate de serviciul britanic militar de informații, care în fiecare zi trimite update-uri cu evoluția liniei frontului în zona în care rușii au ocupat Ucraina”, a precizat Radu Tudor.

Se vede, se observă, e ușor de tras concluzia că Rusia pregătește al doilea val al invaziei și, probabil, lucrul acesta ar putea să coincidă cu această comemorare extrem de tristă, pe 24 februarie: momentul în care marcăm un an de la debutul războiului ilegal și neprovocat al Rusiei în Ucraina.

Sunt deja câteva sute mii de soldați care au fost mobilizați încă din noiembrie. Au terminat cele 3 luni de pregătire. Comanda războiului este la generalul Valeri Gherasimov, care este comandantul militar al armatei ruse.

Drept pentru care sunt toate elementele și toate indiciile că acest val doi al invaziei va veni. Este responsabilitatea noastră să oferim Ucrainei toate mijloacele militare pentru a putea să respingă acest al doilea val și, eventual, să preia inițiativa cu o contraofensivă care să împingă forțele invadatoare ruse în zona frontierei legale a Federației Ruse.

Am foarte mari îndoieli că trupele Rusiei pot fi foarte bine pregătite. Cei mobilizați sunt luați de pe stradă, sunt luați de la metrou, sunt luați de la muncă, din Moscova și din alte orașe.

Nu cred că aici va fi, să spunem, elementul principal de forță al invadatorilor ruși”, a spus, la Antena 3 CNN, Radu Tudor.

„Îngrijorarea mea este legată de nivelul atac, de faptul că rușii vor încerca să producă niște daune înfiorătoare Ucrainei, care să schimbe cursul războiului, cu muniția, cu rachetele, cu absolut tot ceea ce poate să strângă Rusia de pe teritoriul ei, din Siberia până și până la frontiera vestică”, a mai spus Radu Tudor.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare