sursa foto:  romania-insider.com

Klaus Iohannis către românii din diaspora: ‘să nu vină în acest an acasă de sărbători’

Preşedintele Klaus Iohannis le-a solicitat, joi, prefecţilor şi şefilor instituţiilor publice deconcentrate să le transmită românilor din afara graniţelor să nu vină în acest an acasă de sărbători, deoarece, în contextul normelor stabilite de experţi, când se întorc în ţară trebuie să intre în carantină sau izolare.

„Un cuvânt doresc să spun şi despre românii din afara graniţelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristeţe, dar şi cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuşi vin în ţară, conform normelor în vigoare stabilite de experţi, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz.

Şi atunci, ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puţin două săptămâni? Aşadar, transmiteţi pe toate canalele: românii din afara graniţelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate.

Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea aşteptări care pe urmă nu se împlinesc”, a spus Iohannis la videoconferinţa cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, prefecţii şi şefii instituţiilor publice deconcentrate pe tema gestionării epidemiei COVID-19, conform Agerpres.ro

Vezi și

România, pe butuci! Un cunoscut analist economic profețește o catastrofă: ‘Două milioane de șomeri în două săptămâni’

Cine pune monopolul pe medicamente în plină criză pe fondul noului coronavirus

EXCLUSIV Cine finanțează partenerul ‘pro-bono’ al Guvernului Orban 2

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare