sursa foto:  facebook

Klaus Iohannis hotărește: O majoritate se probează prin vot, nu prin calcul pe hârtie!

Președintele Klaus Iohannis a declarat că Ludovic Orban va rămâne prima sa opțiune pentru premier, și că va hotărî cine va fi premier după consultările cu partidele parlamentare, programate pentru miercuri. „Varianta optimă (n.r. de premier) pe care o văd eu o veți afla imediat după ce mă hotărăsc”, a anunțat președintele.

Klaus Iohannis a spus că va trage o concluzie cu privire la desemnarea premierului, după va afla opiniile partidelor politice. „Eu voi ține cont de toate informațiile pe care le primesc de la partide, o majoritate se probează prin vot, nu prin calcul pe hârtie, e un singur mecanism prin care se probează”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

”Domnul Ludovic Orban rămâne prima mea opțiune pentru premier (n.r. dacă Orban va fi numit premier și după alegerile parlamentare). Sunt șanse să avem un nume înainte de motivarea CCR, ele nu sunt legate. Regula e ca președintele să desemneze o persoană pe care o consideră capabilă să adune o majoritate. Eu nu fac consultări pro-formă, ci ca să aflu opiniile partidelor politice, eu voi trage o concluzie.

Eu voi ține cont de toate informațiile pe care le primesc de la partide, o majoritate se probează prin vot, nu prin calcul pe hârtie, e un singur mecanism prin care se probează.

Varianta optimă (n.r. de premier) pe care o văd eu o veți afla imediat după ce mă hotărăsc. Nu pot să mă pronunț înainte de consultări. Dacă reușesc să mă lămuresc ce este posibil, s-ar putea să avem mâine deja o desemnare.”, a precizat Klaus Iohannis conform știripesurse.ro.

Vezi și:Un doctor a răbufnit pe tema coronavirusului: Mă ofer voluntar să mă infectez. Astfel de virusuri nu prezintă pericol decât pentru categoriile cu risc maxim

Mega-veste! Se acordă noi tipuri de concedii

Nebunie în MAI! Marcel Vela amputează drepturile polițiștilor? ‘Conduce la conflicte ireconciliabile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare