sursa foto:  digi24.ro

Klaus Iohannis reacționează la subiectul zilei! Un pas extrem de important

Președintele Klaus Iohannis a reacționat la subiectul momentului! Șeful statului a salutat finalizarea anchetei în dosarul Revoluției și trimiterea acestuia la instanță.

Este un pas „extrem de important” pentru stabilirea adevărului cu privire la evenimentele din Decembrie 1989, arată șeful statului, conform unui comunicat de presă.

Președintele „apreciază că anunțul privind finalizarea anchetei judiciare și trimiterea în instanță reprezintă un demers cu o deosebită însemnătate în responsabilitatea care îi revine Justiției de a stabili adevărul. Soluționarea acestei cauze istorice este cu atât mai importantă cu cât o democrație veritabilă este așezată doar pe bazele solide ale adevărului și dreptății”, se arată în comunicat.

„În demersul societății românești de cunoaștere și asumare a trecutului, este fundamentală sancționarea faptelor care au reprezentat un atac direct la adresa vieții și demnității umane în timpul Revoluției din Decembrie 1989. Finalizarea anchetei judiciare în dosarul Revoluției reprezintă un act necesar în anul în care marcăm 30 de ani de la prăbușirea comunismului și în care vom rememora idealurile Revoluției din Decembrie 1989 și îi vom onora pe eroii noștri”, arată președintele.

„Crimele de la Revoluție nu pot rămâne nepedepsite!”, consideră Klaus Iohannis.

Procurorul general Augustin Lazăr a anunțat, luni, că dosarul Revoluției din 1989 a fost finalizat, iar rechizitoriul a fost trimis instanței. Printre inculpați sunt fostul președinte Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă. Dosarul ajunge astfel la judecată după 30 de ani de când s-au petrecut faptele.

Vezi și Fără precedent! Lovitură de grație pentru ANAF! Rolul lui Eugen Teodorovici

Vești mari! Mii de români vor beneficia de noi categorii de concedii

Vești proaste! Pensionarii nu vor mai putea cumula mai multe tipuri de pensii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare