Klaus Iohannis trage semnalul de alarmă! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile

Klaus Iohannis a anunțat, la Palatul Cotroceni, că prin deciziile pe care Viorica Dăncilă le ia, refuzul de a merge în Parlament pentru remanierea Guvernului, precum și schimbarea unei treimi din Guvern, riscă să ducă România într-o criză din care românii vor ieși foarte afectați. Președintele a avertizat că există riscul ca plata pensiilor și a salariilor să fie amânată.

În plus, președintele a dezvăluit că a ținut demisiile miniștrilor din ALDE timp de o săptămână cu speranța că vor fi delegate atribuțiile acestora unor secretari de stat.

”Premierul acuză că prin plecarea miniștrilor ALDE, Guvernul e blocat pentru că miniștrii ALDE nu și-au delegat atribuțiile secretarilor de stat. Asta în condițiile în care am ținut eu demisiile o săptămână pentru rezolvarea problemelor tehnice. Această situație duce la două concluzii: fie nu a știut că e responsabilitatea sa, ceea ce denotă incompetență, fie a vrut să prelungească votul din Parlament, care e grav. E ridicol să acuzi că nu ești lăsat să guvernezi, când ai schimbat 3 guverne și 80 de miniștri în 2 ani.

La cei 80 de miniștri, se adaugă un număr de 35 de solicitări de remanieri sau demisii care numai stabilitate nu generează. Doamna premier vrea să schimbe 8 miniștri, adică o treime din Guvern. Prin numărul uriaș de miniștri schimbați, practic, PSD a golit de conținut funcția de ministru. Avertizez PSD să pună rapid capăt acestei crize politice care se poate transforma într-o criză asupra cetățenilor. Poate să ducă la un blocaj ce poate face să fie întârziată plata pensiilor și salariilor.”, a precizat Klaus Iohannis.

 

Vezi și:

EXCLUSIV Bătaie de joc în privința repatrierii celui mai temut interlop! Cine blochează extrădarea lui Ghenosu

Mugur Isărescu în corzi! I se va tăia din pensie

Lovitură dură! Toți românii sunt obligați să plătească această taxă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare