sursa foto:  jurnalulnational.ro

Lege cu dedicație pentru Liviu Dragnea? Parlamentul a adoptat-o azi – Opoziția a ieșit imediat la atac

O lege controversată a trecut, marți, de votul parlamentarilor. Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, propunerea legislativă prin care se instituie scutirea de taxe şi impozite pentru cazinouri, magazine şi pensiuni care se construiesc pe insule şi grinduri, inclusiv în Delta Dunării.

Opoziţia acuză, însă, PSD că a dat o lege special pentru Liviu Dragnea şi că, astfel, lacul Belina se transformă într-un „paradis fiscal”.

Legea a fost adoptată cu 177 de voturi pentru, 85 împotrivă și 5 abțineri şi merge la promulgare, la şeful statului.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a acuzat PSD că a dat o lege cu dedicaţie, pentru Liviu Dragnea, şi că, prin prevederile acestui proiect, lacul Belina devine un „paradis fiscal”, scrie Libertatea.

„Este o lege dată în interesul personal al lui Dragnea, care a confiscat agenda legislativă”, a spus Raluca Turcan, precizând că liberalii vor ataca la CCR acest proiect, pentru că a fost modificat faţă de varianta adoptată în Senat şi, astfel, s-a încălcat principiul bicameralismului.

Potrivit unui amendament al senatorului PSD Eugen Teodorovici, dispoziţiile legii se aplică inclusiv terenurilor prevăzute de Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, terenurilor care au un regim de arie naturală protejată, terenurilor aflate în parcuri urbane şi în zone de agrement intravilan, terenurilor inundabile, terenurilor folosite pentru exploataţii agricole sau piscicole şi terenurilor pentru care există deja un regim fiscal derogatoriu.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus în luna martie o propunere legislativă care prevede scutiri de taxe şi impozite pentru cei care îşi vor deschide cazinouri, săli de jocuri de noroc, magazine, pensiuni şi afaceri cu energie regenerabilă pe anumite terenuri, precum insule, grinduri şi alte suprafeţe „cu potenţial de exploatare economică”.

Vezi și Trădare pentru Carmen Dan! Cine e ‘Cârtița’ din cabinetul său și pentru care a girat în fața lui Liviu Dragnea

Vești uriașe pentru toți cei care au telefoane mobile! Intră în vigoare din 15 mai – Anunț făcut de ANCOM

Scenariu-bombă! Cine ar fi ‘tutorele’ Elenei Udrea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare