sursa foto:  ziaruldecalafat.ro

Lia Olguța Vasilescu, anunț pentru milioane de persoane! Cui cere AJUTORUL și în ce privință

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut un anunț care privește milioane de persoane. Mai mult, șefa Muncii și Justiției Sociale a dezvăluit că va apela la anumite persoane pentru a pune la punct un act normativ mult așteptat.

Olguța Vasilescu a afirmat, luni, că proiectul privind  Legea pensiilor este finalizat, dar că se va lucra la legislaţia subsecventă. Totodată, ea a precizat că, în acest moment, se fac simulări pe 3 formule de calcul pentru a vedea care este mai avantajoasă.

„Proiectul de lege este finalizat, dar facem simulări pe 3 formule de calcul ca să vedem care este cea mai avantajoasă. Le-am promis pensionarilor că maxim cât poate să dea bugetul de stat pentru această lege a pensiilor vom face. Ne gândim chiar cum este cea mai bună formulă. (…) Legea pensiilor este finalizată, dar mai avem legislaţia subsecventă la care se va lucra”, a declarat Vasilescu.

Vasilescu spune că legea din 2009 „nu ar fi fost atât de proastă, dar au fost corecţii în Parlament care nu au făcut altceva decât să adâncească inechităţile din sistem”.

Lia Olguţa Vasilescu a participat, luni, la reuniunea pentru semestrul I 2018 a Plenului Consiliului Naţional al Persoanelor Vârstnice.

„Reprezentanţii pensionarilor chiar apreciază faptul că s-au făcut majorări de pensii în ultimul an, în 2017. I-am rugat să constituie un grup de 4 persoane care să fi lucrat înainte în sistemul de pensii sau să aibă tangenţe deoarece vrem ca după ce terminăm simulările – am făcut simulări pe câteva mii pe pensii şi continuăm ca să nu avem niciun fel de surprize – să vină să vadă legea pensiilor şi să lucreze la această lege care îi priveşte”, a explicat ministrul Muncii, conform Agerpres.

Potrivit acesteia, pensia minimă din România este 520 lei de anul trecut, iar anul acesta din iulie urcă la 640 lei.

Vezi și NEAȘTEPTAT! Ce grad are Mircea Cosma, fostul șef al CJ Prahova, în Armata Română și pentru ce l-a obținut

Lasă televiziunea pentru Poliția Română: Ce vedetă Kanal D ar fi luat această decizie

Toate persoanele cu mașini mai vechi de 12 ani sunt vizate: Ce ar putea primi dacă renunță la ele

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare