sursa foto:  nineoclock.ro

Lia Olguța Vasilescu anunță că nu renunță la creșterea cu 40% a pensiilor! ‘Nu renunțăm sub nicio formă la lege’

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, în prezent primar al Craiovei, anunță că social-democrații nu vor renunța la legea privind creșterea pensiilor cu 40%.

Olguța Vasilescu susține că PSD-ul ar fi vrut ca pensiile să se majoreze cu 40% de la 1 ianuarie 2022, însă, spunea ea, din cauza lui Cristian Ghinea, care a pus în PNRR ca procentul din PIB pentru pensii să nu poată depăși 9,4%, nu s-a putut face acest lucru.

Pe de altă parte, Vasilescu îi asigură pe români că nu va renunța la Legea nr. 127 din 2019.

Olguța Basilescu: „Nu se modifică formula de calcul a pensiilor”

„Nu va fi o noua lege a pensiilor, se va merge pe Legea 127. Ca vor suferi modificari unele articole, este altceva. Nu renuntam sub nicio forma la lege. Daca se punea aceasta problema, noi nu intram la guvernare, s-a acceptat sa fie doar anumite modificari.

Noi am venit cu 40% (majorare a pensiilor) sa se dea de la 1 ianuarie 2022, dar, din pacate, nu s-a putut aplica pana nu se fac niste calcule pentru ca dl Ghinea a pus in PNRR, fara dezbatere publica, ca procentul din PIB (pentru pensii) nu poate depasi 9,4% cu tot cu pensiile speciale.

Si atunci am zis ‘Hai sa dam 10% acum sa acoperim macar rata inflatiei si sa ne luam un termen de 120 de zile sa discutam cu Comisia Europeana’, sa explicam ca nu poate ramane Romania cu 9,4% din PIB cu tot cu pensii speciale. Media UE (a cheltuielilor cu pensiile) este 13% din PIB, noi acum suntem la 8%. Pe noua lege ar fi de 11,7%. Portugalia are 16% si are o economie similara cu a noastra.

Foarte important, nu se modifica formula de calcul a pensiei. Vreau sa stie toti romanii ca legea 127 nu s-a aplicat pana acum in Romania, in afara unor majorari de pensii”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, la România TV.

Vezi și

Cozmin Gușă face apel la DGIA! ‘Cine provoacă această dezinformare în România? Eu cred că acolo ar trebui să concentreze Direcția de Informații’

EXCLUSIV Șeful Apărării Naționale, Vasile Dîncu, reacționează la imaginile cu tancurile americane Abrams: ‘Sunt imagini vechi, de la aplicații mai vechi’

Șefa de Cabinet a lui Vlad Voiculescu, de la Ministerul Sănătății, face acum lobby la Bruxelles, pentru industria de medicamente

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare