sursa foto:  digi24.ro

Lider PSD: ‘Noi acum am avut niște măsuri fiscale, dar o reformă fiscală va veni probabil cu efecte după jumătatea lui 2025’

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, a declarat că o reformă fiscală va veni probabil cu efecte după jumătatea lui 2025 și după ce vom reuși modernizarea instituțiilor care au un rol important în managementul financiar.

Lucian Romașcanu (PSD), despre reforma fiscală și discuțiile cu FMI

Întrebat despre discuția Guvernului cu reprezentanții FMI, purtătorul de cuvânt al PSD a declarat: „E o misiune curentă de informare reciprocă și de analiză. Nu poți să privești țara strict din punct de vedere contabil, pentru că lucrurile sunt mult mai complicate decât atât”.

Noi avem analizele FMI, avem analizele Băncii Mondiale. Sunt în mare parte concordanță măsurile Guvernului cu cele pe care aceste organisme le-au menționat, dar nu putem merge până într-acolo să facem tot ceea ce poate că ar fi necesar să facem într-un timp foarte scurt, pentru că e nevoie de o perioadă de adaptare, este nevoie de procese de modernizare, digitalizarea ANAF este cel mai important dintre ele”, a continuat Lucian Romașcanu.

 

Noi avem în PNRR un jalon care este legat de reforma fiscală. Noi acum am avut niște măsuri fiscale, dar o reformă fiscală va veni probabil cu efecte după jumătatea lui 2025 și după ce vom reuși modernizarea instituțiilor care au un rol important în managementul financiar”, a adăugat el.

 

Referitor la declarația premierului privind creșterea economică a României, Lucian Romașcanu a spus: „Am auzit și eu această informație, o auzisem și mai demult. M-aș bucura să fie adevărat acest lucru, pentru că arată că există o încredere în stabilitatea României. Acest guvern, care, sigur, putea părea la început nenatural, și-a făcut treaba. Investiții străine continuă să vină în România”.

 

Am avut un trimestru de creștere bazat în principal pe producție industrială, și nu pe consum cum a fost până acum. Sunt lucruri care, din păcate, nu prea se văd sau nu sunt comunicate foarte tare în media, dar ele cu certitudine sunt simțite de oameni și până la urmă este un succes al întregii guvernări”, a mai declarat social-democratul, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare