sursa foto:  foxnews.com

Liderul de la Casa Albă face un anunț ‘îngrijorător’: Vladimir Putin nu glumește când vorbește despre potențiala utilizare a armelor nucleare tactice

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a transmis joi, că Vladimir Putin nu glumeşte când vorbeşte despre potenţiala utilizare a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice, pentru că armata lui, s-ar putea spune, este foarte ineficientă.

 

 

 

„Nu ne-am confruntat cu perspectiva unei apocalipse de la Kennedy şi criza rachetelor din Cuba” în 1962, a spus el la o strângere de fonduri la New York, unde a subliniat că omologul său rus Vladimir Putin „nu glumea” făcând aceste ameninţări.

„Există, pentru prima dată de la criza rachetelor din Cuba, o ameninţare directă cu utilizarea armelor nucleare dacă lucrurile continuă să meargă aşa cum sunt acum”, a spus el.

Din 14 până în 28 octombrie 1962, criza rachetelor instalate în Cuba de Uniunea Sovietică şi reperate de Statele Unite a zguduit planeta, stârnind temeri de un război nuclear. Confruntat cu rezistenţa ucraineană, alimentată de ajutorul militar occidental, Vladimir Putin a făcut aluzie la bomba atomică într-un discurs televizat din 21 septembrie. El a spus că este gata să folosească „toate mijloacele” din arsenalul său împotriva Occidentului, pe care l-a acuzat că vrea să „distrugă” Rusia. „Nu este o cacealma”, a asigurat el.

Experţii spun că astfel de atacuri ar folosi probabil arme nucleare tactice – mai mici ca încărcătură explozivă decât o armă nucleară strategică. Dar Joe Biden a avertizat că chiar şi o lovitură nucleară tactică ar putea declansa o conflagraţie mai largă. „Nu cred că poţi (utiliza) cu uşurinţă o armă nucleară tactică fără să sfârşeşti prin a provoca apocalipsa”, a spus el.

Vladimir Putin „nu glumeşte când vorbeşte despre potenţiala utilizare a armelor nucleare tactice sau a armelor biologice sau chimice, pentru că armata lui, s-ar putea spune, este foarte ineficientă”, a apreciat preşedintele american.

„Încercăm să înţelegem care este calea de ieşire a lui Putin”, a mărturisit în cele din urmă Joe Biden. „Cum poate să iasă din asta? Cum se poate poziţiona astfel încât să nu piardă o parte semnificativă din puterea sa în Rusia?”, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare