sursa foto:  digi24

Liderul sindical Marius Nistor: ‘Nemulțumirea profesorilor e maximă. Dacă aceste probleme nu sunt rezolvate acum, nemulțimirile vor persista, vor duce la o demotivare și mai gravă’

Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, a precizat a declarat că „nemulțumirea e maximă” în rândul profesorilor și că aceștia sunt revoltați mai ales după ce au văzut că sunt ignorați de guvernanți.

 

Marius Nistor a precizat că noua ofertă a Guvernului va fi trimisă cadrelor didactice, iar acestea vor decide dacă vor continua sau nu greva.

 

Nistor: Nemulțumirea profesorilor e maximă

Azi, la Palatul Victoria, le-am explicat că nemulțumirea e maximă, colegii noștri sunt revoltați de tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă, ignorarea de către guvernanți a problemelor reale cu care se confruntă sistemul. Toate au determinat o radicalizare a colegilor noștri intrați în această acțiune de protest fără precedent.

Noi am cerut să se pună în aplicare acea grilă de salarizare negociată cu ministrul Educației la cererea premierului, să se pună în aplicare cât mai repede cu putință. Răspunsul lor a fost că nu se poate acum”, a declarat Marius Nistor.

Amintim că Guvernul le-a propus angajaților din învățământ o plată anuală de 1.500 de lei și o serie de majorări de salarii de la 1 ianuarie 2024. Oferta va fi trimisă de sindicate profesorilor, iar aceștia vor decide dacă acceptă sau nu.

Nistor: Dacă vrem o țară educată, trebuie să investim în resursa umană

 

Orice presiune s-ar exercita asupra lor, nu va face decât să crească nemulțumirea și nu cred că de așa ceva e nevoie acum.

Indiferent ce se va întâmpla, dacă aceste probleme nu sunt rezolvate acum, nemulțimirile vor persista, vor duce la o demotivare și mai gravă a personalului și efectele vor fi resimțite ani de zile. Dacă vrem o țară educată care să se dezvolte, politicienii trebuie să înțeleagă că trebuie să investească în resursa umană. Colegii noștri sunt hotărâți, determinați, nu mai pot accepta jumătățile de măsură”, a mai spus liderul de sindicat.

Marius Nistor a precizat apoi că profesorii greviști și-au asumat faptul că nu vor fi plătiți pe perioada grevei.

E o grevă a demnității. Colegii noștri vor să fie respectați or, din păcate, vreme de 30 de ani nu a exista decât umilință și ignorarea problemelor reale cu care se confruntă sistemul de învățământ”, a mai afirmat acesta, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare