sursa foto:  aktual24.ro

Liviu Dragnea declanșează ‘războiul peştelui’: Încet-încet am început prin programe de sprijin să subvenţionăm, să sprijinim achiziţia de nave în Marea Neagră

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a declanşat „războiul peştelui”, în perioada următoare, ministrul Agriculturii urmând să elaboreze un plan de mărire producţiei de peşte în România.

„Să vorbim despre câteva date: înainte România avea 42 de pescadoare şi 12 nave frigorifice. Nu mai sunt. Acestea aduceau 150.000 de tone de peşte oceanic în România, consumul necesar pentru această ţară. Nu mai sunt aceste 150.000 de tone, pentru că s-a vândut flota, s-a prăduit flota. Din luciul de apă din România, înainte se produceau 50.000 – 60.000 tone de peşte. Acum se mai produc între 10.000 şi 12.000 tone de peşte. În Marea Neagră aveam 436 de nave care pescuiau, au dispărut şi alea. Încet-încet am început prin programe de sprijin să subvenţionăm, să sprijinim achiziţia de nave în Marea Neagră”, a spus Dragnea, aflat în vizită, duminică, la Staţiunea Piscicolă Nucet, judeţul Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

 

Citește și:

Detalii noi! A apărut ultima noutate despre tichetele de masă

Vești pentru șoferi! Uniunea Europeană impune o serie de reguli noi

Vești uriașe, români! Iată cum vă puteți majora pensia

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare