sursa foto:  hotnews.ro

Liviu Pop: ‘Trebuie să înceapă anul școlar de la premisa că toți elevii trebuie să fie în clasă’

Președintele Comisiei de Învățământ din Senat, Liviu Pop, a declarat că ”Trebuie Ministerul Sănătății să vină cu norme clare, să știm clar, în fiecare unitate școlară, în fiecare sală de clasă câți elevi pot să participe la cursuri față în față, fără să existe un pericol vizavi de sănătate”.

 

„Trebuie să înceapă anul școlar de la premisa că toți elevii trebuie să fie în clasă. Dacă sunt excepții, atunci venim cu reguli pentru aceste excepții, dar nu am văzut din partea Guvernului decât invers pusă problema, să vedem câți copii stau acasă și câți vin la școală, adică erau mai preocupați de copiii care nu trebuie să vină la școală, la începutul anului școlar”, a declarat Liviu Pop.

Întrebat dacă nu e riscant să vină toți elevii la școală, Liviu Pop a replicat: „Nu, nu ar fi riscant, de acolo trebuie începută discuția. Trebuie Ministerul Sănătății să vină cu norme clare, să știm clar, în fiecare unitate școlară, în fiecare sală de clasă câți elevi pot să participe la cursuri față în față, fără să existe un pericol vizavi de sănătate. Având aceste norme, unitățile școlare pot să își organizeze sălile de studii”.

 

Social-democratul a criticat Guvernul Orban pentru „haosul” legat de reluarea anului școlar, pe fondul epidemiei Covid-19.

 

„Astăzi avem un haos întreg creat de către PNL cu privire la începerea anului școlar. Domnul Orban și domnul Iohannis au aruncat public răspunderea la autoritățile locale și la conducerea școlilor, fără să reglementeze nici unul din scenariile colorate anunțate public. Și atunci avem directori de unități de învățământ care sunt disperați, pentru că nu există nici măcar un rând sau o mică idee despre normele și ghidurile oficiale, pentru a reglementa distinct cele trei scenarii”, a conchis Pop.

Citește și:

Nume grele din politică implicate în afaceri imobiliare dubioase. Clanurile interlope nu lipsesc din peisaj

Rafila: ‘Toată lumea speră să ducă la aplatizarea curbei de creștere. Rămâne de văzut dacă în această săptămână aceste lucruri se vor confirma

EXCLUSIV Începe marea reorganizare promisă de Marcel Vela: ‘Cred că, începând cu luna septembrie, se va trece la ea’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare