Livrarea pensiilor în luna decembrie 2023. Încep pregătirile

Surse ale Bugetul.ro au dezvăluit, la începutul lunii noiembrie, că în decembrie va fi o situație aparte, privitoare la livrarea pensiilor, dat fiind că bugetarii vor beneficia, între 30 noiembrie și 3 decembrie, de o minivacanță de patru zile.

Totodată, sursele noastre ne-au asigurat că nu vor exista probleme cu plata pensiilor. Mai mult, potrivit surselor Bugetul.ro, „plățile se fac, în mod normal, la finalul lunii anterioare, din Trezoreria Centrală” și „nu se virează toți banii în aceeași zi, ci în mai multe tranșe”.

De asemenea, șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a precizat, pentru Cancan.ro, că instituția sa va face face viramentele de bani către Poșta Română și alte bănci începând din 20 noiembrie.

Astfel, în luna decembrie 2023, pensionarii din România își vor primi pensiile fără probleme, în ciuda minivancanței din perioada 30 noiembrie-3 decembrie.

Ce au dezvăluit sursele Bugetul.ro

„În decembrie o să fie o situație excepțională, că va fi liber de joi, 30 noiembrie, până luni, 4 decembrie”, au dezvăluit sursele Bugetul.ro.

„Plățile se fac, în mod normal, la finalul lunii anterioare, din Trezoreria Centrală. Nu se virează toți banii în aceeași zi, ci zilnic, în diverse tranșe.

E nevoie de trei, patru, cinci zile de când pleacă din Centrală”, au explicat sursele Bugetul.ro, asigurându-ne că nu vor exista probleme cu plata pensiilor.

Șeful Casei de Pensii: „Va exista o presiune pe poștași”

„În primul rând trebuie sa precizez că noi facem viramentele de bani către Poșta Română și alte bănci începând din 20 noiembrie.

Faptul că vor exista câteva zile libere la finele lui noiembrie și început de decembrie nu ne afectează, fiindcă noi asiguram fluxul normal. Sigur, va exista o presiune pe poștași care vor trebui să ajungă și în Munții Apuseni, și la cota 2.000, și la etajul zece al unui bloc din cine știe ce oraș. Dar o vor face, așa cum au mai făcut-o. Însă, fac precizarea foarte importantă că avem banii de pensii”, a spus, pentru Cancan, Daniel Baciu.

Minivacanță de 4 zile pentru români

Angajații din sistemul public urmează să beneficieze, între 30 noiembrie și 3 decembrie, de o minivacanță de patru zile.

Pe 30 noiembrie, conform Codului Muncii, românii au zi liberă legală, cu ocazia Sfântului Andrei. De asemenea, și de 1 decembrie, de Ziua Națională a României, salariații vor avea zi liberă. 30 noiembrie pică joi, iar 1 decembrie, vineri. Astfel, între 30 noiembrie și 3 decembrie, salariații din România vor fi liberi.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare