Localitatea de lângă București care se confruntă cu un dezastru ecologic. Oamenii sunt revoltați de nepăsarea autorităților

Situație alarmantă în localitatea Tunari, care se află în pragul unui dezastru ecologic. Dezinteresul autorităților față de această situație a produs furia oamenilor. 

Localitatea Tunari s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Un număr mare de blocuri și case a fost construit în localitate, însă instalația pentru tratarea apelor uzate nu a fost modificată. În aceste condiții, apa din puțurile oamenilor a fost contaminată cu bacterii periculoase, localitatea aflându-se acum în pragul unui dezastru ecologic.

(VEZI ȘI: Indemnizații majorate de la 1 martie 2024! Românii care vor primi mai mulți bani de la stat)

Pericol de dezastru ecologic în localitatea Tunari

În ciuda faptului că instalația pentru tratarea apelor uzate din localitate este total depășită, autoritățile au ales să facă o improvizație în loc să ia măsuri radicale. Mai exact, autoritățile din Tunari au pus niște baloți care să oprească mizeria, însă în urma acesteia rămâne mirosul, care este greu de suportat pentru localnici. Această soluție improvizată a stârnit însă mânia oamenilor din Tunari, care sunt extrem de afectați de întreaga situație.

„Ăsta este dezastru ecologic! Apa trece pe lângă puțurile de mare adâncime care alimentează cu apă potabilă întreaga noastră comunitate! Avem grădinițele, avem școlile!”, / „Păcat că mirosul nu se simte la televizor, că dacă îl simțeați vă dați seama”, / „Nu putem să stăm în parc cu copiii! Miroase toată mizeria asta”, / „N-a fost an să nu ne moară peștele primăvara fără gheață, fără nimic. Am avut zeci de tone în 20 de ani de pește mort”, sunt câteva dintre nemulțumirile localnicilor.

Depășit se pare de situație, primarul din Tunari a găsit o soluție de avarie, prin care încearcă să evite dezastrul ecologic.

„Mutăm sediul Primăriei. Vom reface aici un dig, vom pune acest filtru din baloții de paie!”, a declarat Niculae Cristian.

Previziunile sumbre ale specialiștilor

Conform specialiștilor de la Apele Române, problema este creată de stația de epurare din Otopeni, care este subdimensionată. Culmea este că în urmă cu ceva timp, primarul orașului Otopeni, Gheorghe Constantin, a fost arestat și cercetat pentru că ar fi deturnat peste 7 milioane de euro, bani publici, pentru dezvoltarea unui sistem de canalizare. Între timp, acesta a scăpat de acuzații și a fost pus în libertate. În plus, Constantin și-a recăpătat și funcția de primar al orașului Otopeni.

Potrivit celor de la de la Apele Române, mizeria din stația de epurare Otopeni iese într-un canal de irigații, după care ajunge în râul Balta Pasărea. În cele din urmă este afectată localitatea Tunari. În ciuda acestei situații grave, nimeni nu găsește momentan nicio soluție.

„Aceste ape uzate neepurate, provenite de la stația de epurare, sunt sursa principala de poluare a Râului Pasărea”, a declarat Ana Maria Agiu, purtător de cuvânt al Administrației Naționale Apele Române.

(NU RATA: Se întâmplă în România! O femeie a fost amendată de polițiști de sute de ori și a strâns amenzi de 143.000 de euro pentru prostituție! Ce riscă dacă nu va plăti!)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare