sursa foto:  monitorulcj.ro

Lovitură cruntă pentru șoferii români! S-au scumpit carburanții

Vești importante pentru toți șoferii! Odată cu intrarea în noul an s-au scumpit și carburanții, ca urmare a modificării accizelor. Românii vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru a achita plinul de la pompe, atât pentru benzină și motorină, cât și pentru GPL.

 

Conform noilor valori ale accizelor, în cazul benzinei este vorba de o creștere de 6,5 bani pe litru, fără TVA, iar în cazul motorinei creșterea este de 6 bani pe litru, fără TVA. Prin rotunjire, scumpirea va fi de circa 7 bani pe litru.

Și șoferii care folosesc gaz lichefiat auto (GPL) vor plăti mai mult pentru un plin, pentru că acciza va crește la 14,08 lei/GJ, de la 13,59 lei.

La electricitate utilizată în scop comercial noile accize aplicabile de anul viitor vor fi de 2,71 lei/MWh față de 2,61 lei în prezent, iar la electricitate utilizată în scop necomercial de 5,42 lei/MWh, față de 5,23 lei/MWh.

Nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr. 1, actualizat cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, potrivit Codului Fiscal.

Vezi și:

Vești importante! O anumită categorie de angajați va beneficia de salarii mărite

Noi informații importante pentru sute de mii de români! Acest tip de salariu va crește începând de astăzi

Foametea va lovi România și continentul european! Specialiștii lansează avertismente cruciale cu privire la scăderea resurselor de hrană

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare