sursa foto:  economica.net

Vești importante! O anumită categorie de angajați va beneficia de salarii mărite

Vești bune pentru sute de mii de români! Polițiștii și personalul civil din sistemul administrației penitenciare vor avea parte de o creștere salarială în acest an, ca urmare a unei prevederi menționată într-un act normativ ce elimină o inechitate legată de salarizare acestui tip de personal.

 

Ordonanța de Urgență 128/2021, publicată în Monitorul Oficial, menționează că, 15 decembrie 2021, pentru polițiștii din penitenciare și personalul civil din sistemul administrației penitenciare a început să se recalculeze majorările salariale determinate ca diferență între cuantumurile salariilor de funcție/salariilor de bază aflate în plată și nivelul salariilor de funcție/salariilor de bază prevăzute pentru anul 2022 de Legea-cadru nr. 153/2017, având în vedere majorarea pentru titlul de specialist de clasă/domeniul funcțional.

Conform Legii cadru 153/2017, personalul cu specializarea de specialist de clasă/domeniul funcțional beneficiază de majorarea soldei de funcție/ salariului de funcție / salariului de bază cu 2,5%, 5%, respectiv 7,5%, corespunzător clasei a 3-a, clasei a 2-a sau clasei 1.

Vezi și:

Noi informații importante pentru sute de mii de români! Acest tip de salariu va crește începând de astăzi

Foametea va lovi România și continentul european! Specialiștii lansează avertismente cruciale cu privire la scăderea resurselor de hrană

Vești proaste pentru milioane de români! Vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru plata acestor facturi

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare