sursa foto:  egyptindependent.com

Lovitură de la Avocatul Poporului! Spitalele luate în vizor pe timpul stării de alertă

Avocatul Poporului a anunțat că va monitoriza în starea de alertă spitalele de psihiatrie, spitalele COVID-19 și centrele de carantină, scopul fiind consolidarea protecției pacienților.

„În îndeplinirea mandatului său de Mecanism Naţional de Prevenire, Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenţie, din cadrul instituţiei Avocatul Poporului, monitorizează, pe întreaga perioadă a stării de alertă, spitalele de psihiatrie, spitalele COVID-19 şi centrele de carantină. Scopul monitorizării este consolidarea protecţiei pacienţilor din spitalele de psihiatrie/pacienţilor din spitalele COVID-19/persoanelor aflate în locurile de carantină instituţionalizată împotriva torturii şi a pedepselor şi tratamentelor inumane sau degradante şi a exercitării fără discriminare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale acestora”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

În context, sunt puse la dispoziţia pacienţilor şi persoanelor aflate în carantină, a familiilor acestora, precum şi a persoanelor care au fost internate în astfel de spitale sau au fost în carantină instituţionalizată chestionare referitoare la condiţiile de viaţă şi tratamentul aplicat în aceste locuri monitorizate.

Chestionarele sunt disponibile pentru a fi completate pe pagina de internet a instituţiei Avocatul Poporului, la secţiunea MNPchestionare sau accesând link-ul http://www.avpoporului.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=528&Itemid=311&lang=ro-ro.

Citește și:

Mega-veste! Mii de angajați vor primi un stimulent din partea statului

EXCLUSIV Gigantul LIDL îi dă șah Guvernului Orban! ‘Alimente de bază’. Reacția lui Nelu Tătaru, în contradictoriu cu cea a Poliției Române

Lovitură grea pentru Nelu Tătaru! Sub tutela ministrului Sănătății se fac numiri de persoane cu grave probleme de integritate și acuzate de șantaj

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare