sursa foto:  jurnalul.ro

Lovitură de la DNA de ultim moment! Sunt vizați mii de magistrați cu dosare penale

Direcţia Naţională Anticorupţie face o mişcare neprevăzută în plină stare de urgenţă și contestă la Consiliul Superior al Magistraturii raportul făcut de Inspecţia Judiciară care viza dosarele magistraţilor deschise de procurorii anticorupţie.

Concret, CSM a aprobat raportul aşa cum spune regulamentul, iar DNA a depus o plângere împotriva hotărârii.

Acest raport a generat scandaluri imense anul trecut, deoarece a ieşit la iveală că aproape 3.000 de magistraţi au fost vizaţi de dosare penale din DNA, în perioada 2014-2018. Atunci când CSM a discutat verificările făcute de inspectorii judiciari la DNA, au fost membri care au spus că procurorii au făcut abuzuri grave.

Unele voci au spus că dosarele ar fi fost deschise doar pentru a intercepta magistraţii. „Ce nu-mi doresc este să am o magistratură timorată. Judecători timoraţi care nu pot pot să facă justiţie”, spunea în octombrie anul trecut fosta şefă CSM, Lia Savonea.

Membrii CSM vor discuta joi, la ora 10:00, plângerea DNA cu privire la acel raport al inspectorilor judiciari, informează Mediafax.

Citește și:

Un polițist sare în apărarea șefului demis al Poliției Bolintin Vale: Știm câte probleme ne cauzează anumite persoane din cartierul de rromi

EXCLUSIV În plină stare de urgență, Jandarmeria se înarmează! Achiziție de 900 de pistoale de la omul care l-a denunțat pe Florian Coldea

Un gigant de pe piața locală redeschide azi magazinele! Patru fabrici aparținând grupului își reiau activitatea

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare