sursa foto:  http://epochtimes-romania.com

Lovitură de teatru în privința dizolvării Parlamentului de către Klaus Iohannis: Nu declanșează procedura alegerilor anticipate

Lovitură de teatru în privința dizolvării Parlamentului de către Klaus Iohannis!

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrenea, a declarat, la Realitatea TV, că președintele Klaus Iohannis poate să-l propună de câte ori dorește pe Ludovic Orban ca premier și poate să pice de fiecare dată, că asta nu va declanșa procedura alegerilor anticipate.

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a explicat la Realitatea TV în ce condiții poate președintele Klaus Iohannis să ceară dizolvarea Parlamentului.

„Președintele poate să facă aceeași propunere și a doua oară, dar, dacă și a doua oară pică aceeași propunere, nu poate trece la dizolvarea Parlamentului. Nu se declanșează procedura de dizolvare a Parlamentului.

Din cum este redactată Constituția, rezultă clar că trebuie să fie o altă propunere, acolo se vorbește de două propuneri succesive. Or, două propuneri succesive nu presupun că este vorba de aceeași persoană. Să fie limpede!

Poate să îl propună de câte ori dorește și poate să pice de 5 ori, dar asta nu declanșează procedura alegerilor anticipate. Ca să ajungem la alegerile anticipate, trebuie să fie două propuneri diferite”, a spus Augustin Zegrean, la Realitatea TV.

Vezi și

EXCLUSIV Majorare de 75%. Guvernul Dăncilă a ‘umblat’ la indemnizațiile foștilor deținuți politic

S-a aflat! Cui ii va rămâne averea Tamarei Buciuceanu-Botez

Vești bune- Mii de români vor primi bani din partea statului- Cine sunt norocoșii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare