sursa foto:  adevarul.ro

Lovitură de teatru! Norica Nicolai, acuzată că face afirmații false

Comisia Europeană a reacționat, duminică, la adresa europarlamentarului Norica Nicolai! 

După ce europarlamentarul ALDE a susținut că CE alocă Franței 300 de miliarde de euro în lupta cu coronavirus, iar României, un miliard de euro, Comisia Europeană acuză că informația este falsă.

Conform Comisiei Europene, cele 300 de miliarde de euro provin, de fapt, de la bugetul de stat al Franței.

„🛑 Afirmație falsă:
Comisia Europeană alocă Franței 300 de miliarde de euro în lupta cu COVID-19, iar României un miliard de euro

☑️ Faptele sunt acestea:
Comisia a aprobat propunerea din partea autorităților franceze de a acorda ajutoare de stat în valoare de 300 de miliarde de euro. Suma provine de la bugetul de stat al Franței.
Detalii 👉 https://bit.ly/3biH8W8

📌 Ce rol are Comisia?
Ajutoarele de stat acordate de statele membre trebuie aprobate de Comisie.
Pentru a face față crizei COVID-19, Comisia a adoptat un cadru temporar pentru a permite statelor membre să ofere mai mult sprijin economiei în contextul pandemiei de COVID-19.
Detalii 👉 https://bit.ly/3dmxhAs

📌 Cum acționează cadrul temporar?
Permite tuturor statelor membre să se asigure că întreprinderile de toate tipurile dispun în continuare de lichidități suficiente pentru a menține activitatea economică în contextul și după criza COVID-19.

📌 Cadrul legal:
Este bazat pe articolul 107, alineatul 3, litera b din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene”, a reacționat Comisia Europeană.

Vezi și După primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus, Alexandru Rafila demontează o teorie apărută în spațiul public: N-am avut forma ușoară

EXCLUSIV Guvernul Orban, prins în ofsaid! Măsura prin care statul suportă 75% din salariu, din cauza coronavirusului, este ineficientă în aceste cazuri

Ordin urgent al ministrului Sănătății, Victor Costache, în plină pandemie de coronavirus! Prețul medicamentelor se plafonează până la 1 iulie 2020

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „NEWS F FAKE news Comisia Europeană alocă Franței 300 de miliarde de euro în lupta cu COVID-19, iar României un miliard de euro”

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare