sursa foto:  captură facebook

Lovitură de teatru în scandalul ouălor expirate vândute de Kaufland! Ce ar urma să pățească autoarea filmării

O femeie din Piatra Neamț, Boghiu Florentina, a acuzat Kaufland că vinde ouă expirate. Aceasta a postat o filmare, pe o rețea de socializare, în care a susținut că ouăle achiziționate de la celebrul hipermarket ar fi fost vopsite pentru a li se schimba termenul de valabilitate.

Vezi și Imagini ce vor revolta milioane de români! Ce gigant este acuzat că are la vânzare ouă expirate, vopsite, cu data de expirare schimbată

Contactați de Bugetul.ro, oficialii Kaufland România au dezvăluit că ei nu au nicio vină și că toate produsele de la raft vin însoțite de declarație de conformitate din partea producătorului, care atestă că articolul este bun pentru consum.

Mai mult, Kaufland a contactat producătorul, precum și Cooperativa Agricolă care le furnizează, demarând cercetări împreună cu autoritățile responsabile. Coperativa Agricolă „Țara Mea” i-a asigurat pe oficialii hipermarketului că, marți, 19 septembrie, va fi înaintată instanței plângere pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune împotriva autoarei înregistrării postate pe rețeaua de socializare.

„Cu privire la imaginile video publicate pe facebook în data de 18 septembrie 2017, Kaufland România vine cu următoarele precizări:

În urma vizionării clipului video, am contactat producătorul local al ouălor SC VANBET SRL pentru verificări, precum și Cooperativa Agricolă care le furnizează, și am demarat cercetări împreună cu autoritățile responsabile.

Vă confirmăm că, potrivit legii, toate produsele de la raft vin însoțite de declarație de conformitate din partea producătorului, care atestă că articolul este bun pentru consum.
Din imaginile video, reiese foarte clar că oul este în termen de valabilitate, producătorul confirmând acest lucru în răspunsul oficial pe care ni l-a transmis și din care redăm mai jos:

„În urma vizionării filmulețului, nu am observat două date de expirare diferite, singura vizibilă fiind 02.10.2017, atât pe oul inițial, cât și în urma răzuirii de către cumpărător (dată care este valabilă, nu expirată, cum s-a mediatizat). Precizăm că produsul din materialul postat prezintă diferențe semnificative față de starea inițială în care a fost livrat.
Pentru această livrare a fost întocmită declarația de conformitate nr. 4515/05.09.2017. Concluzia noastră este că ouăle au fost ținute în mediu acid (oțet), coaja suferind modificări specifice. ”
Cooperativa Agricolă Țara Mea, pentru care acest producător furnizează ouă, ne-a transmis că vor fi și consecințe legale împotriva autoarei postării:

„Cooperativa Agricolă Țara Mea respinge orice asociere a numelui cu produse falsificate, în speță cu ouăle prezentate într-o filmare postată pe o rețea de socializare, în care se sugerează că ouăle ar proveni de la un furnizor membru al Cooperativei.

Considerăm că acesta este un atac la adresa producătorilor români, care câștigă din ce în ce mai mult teren și livrează produse de calitate în supermarketuri, fapt care pare că deranjează. Mesajul nostru este că un astfel de atac nu ne sperie. (…)
În cursul zilei de mâine, 19 septembrie, va fi înaintată instanței plângere pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune împotriva autoarei înregistrării postate pe rețeaua de socializare, având în vedere că un astfel de demers poate cauza prejudicii enorme Cooperativei și prejudicii substanțiale de imagine producătorilor români”.

Kaufland România susține producătorii români și produsele locale sunt prima opțiune în politica de achiziție a companiei”, ne-a transmis Kaufland România.

Vezi și VĂDUVA rupe tăcerea – FALSURI, abuzuri și MINCIUNI instrumentate de Alexander Adamescu (documente)

Atenție, șoferi! Guvernul și-a dat ACORDUL – pentru ce FAPTĂ vi se poate lua permisul 90 de zile

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare