sursa foto:  sportowybar.wp.pl

Lovitură devastatoare pentru Ion Țiriac! Cum poate fi îngropat de dosarul Kovesi

Mega-scandalul pornit de fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță, îl poate nenoroci pe omul de afaceri Ion Țiriac. Fostul tenismen poate avea probleme uriașe.

Dacă Sebastian Ghiță spune adevărul atunci Ion Țiriac Air SRL, firma afaceristului poate să fie inculpată pentru evaziune fiscală pentru că a emis o factură fictivă. În anunțul publicat de Ministerul Administrației și Internelor pentru achiziționarea serviciilor de închiriere aeronavă se specifică faptul că pe data de 14 aprilie 2011 prin contractul cu numărul 1388511 s-au achiziționat „servicii de transport aerian: transporturi de pasageri si de marfa, cu exceptia transportului de corespondenta. Locul principal de prestare: Bucuresti-Jakarta si retur”.

În acest fel, anunțul Ministerului Administrației și Internelor închide posibilitatea ca statul să fi plătit cursa tur, iar Ghiță, la cererea lui Kovesi să fi achitat returul pentru repatrierea lui Nicolae Popa. Practic, dacă Ion Țiriac sau administratorii companiei susțin varianta lui Sebastian Ghiță acest lucru implică o recunoaștere a evaziunii fiscale făcută la momentul la care societatea comercială Ion Țiriac Air SRL a emis o factură fictivă la cererea acestuia din urmă, scrie lumeapolitică.ro.

Firma acestuia poate avea probleme și dacă susține că nu a primit bani de la Ghiță pentru aceiași cursă aeriană pentru care primise bani de la Ministerul Administrației și Internelor. Acest lucru se poate întâmpla pentru că managerii de la Ion Țiriac Air trebuie să indice cu exactitate care este cursa aeriană efectuată pentru care au tăiat factură către firma indicată de Sebastian Ghiță.
În mod normal audierea responsabililor de la firma de transport aerian poate să aducă lumină în acest caz. Dacă susțin varianta lui Ghiță admit evaziunea fiscală. Dacă susțin varianta lui Kovesi trebuie să demonstreze prestarea serviciilor pentru care au primit bani de la Ghiță.

La momentul la care MAI contracta serviciile de la Ion Țiriac Air SRL, administratorul societății era pilotul Cătălin Bogdan Milea. Acesta fusese numit în funcție la data de 02 noiembrie 2009 în cazul unei întâlniri „ad-hoc” a asociaților (Ion Alexandru Țiriac reprezentat de Mândrilă Nicolai – 0,189% și offshore-ul Țiriac Air Service LTD prin mandatarul Petru Ion Văduva – 99,81%).

Citește și:

Cine este, de fapt, Nicolae Popa – omul care vrea să-i dea lovitura de grație Laurei Codruța Kovesi

Vești importante pentru românii care au lucrat între acești ani! Cât primesc în plus la pensie

EXCLUSIV Am aflat! Câți bani scoate Liviu Dragnea din buzunar, pentru a-i plăti Irinei Tănase spitalizarea

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare