sursa foto:  facebook

Lovitură dură pentru bugetari: Doar această categorie va primi indemnizația ce a înlocuit tichetele de masă

Bugetarii primesc o veste proastă la început de an. Potrivit noii legi a salarizării, acordarea tichetelor de masă va fi abrogată, iar în locul acestora, se va introduce o indemnizație de hrană. Și în acest sens sunt mici discuții. 

Potrivit romaniatv.net, pe parcursul anului viitor, doar bugetarii din sistemul sanitar care au primit în 2017 tichete de masă vor putea beneficia efectiv de această indemnizaţie, în timp ce ceilalţi bugetari vor fi nevoiţi să aştepte până în 2019, cel puţin.

Cuntumul lunar al indemnizaţiei va reprezenta a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial.

Articolul 18 din legea salarizării este cel care reglementează indemnizaţia de hrană. Acesta prevede ca ordonatorii de credite să acorde „indemnizaţii de hrană anuale la nivelul a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată”.

Vezi și Cum este posibil? Salarii uriașe într-o instituție publică din România! Umilință incredibilă pentru medici

Ce salariu încasează în fiecare lună actuala soție a lui Călin Popescu Tăriceanu și unde lucrează

Ministrul Muncii aruncă bomba: Ce se va întâmpla cu pensiile speciale și ce bugetari vor avea salariile scăzute

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare