sursa foto:  click.ro

Lovitură dură pentru cei cu pensii speciale! Vot în comisiile din Senat: ‘Se introduce un impozit de 15%. Nicio pensie specială nu va fi mai mare decât veniturile din timpul activității’

Lovitură dură pentru sute de români! Beneficiarii de pensii speciale vor avea parte de o serie de reglementări legislative în ceea ce privește acest tip de venit.

 

Comisiile juridică, de apărare şi de muncă din Senat au adoptat, marţi, un raport de admitere cu amendamente admise şi respinse la proiectul de lege privind pensiile speciale, reprezentanţii USR acuzând Puterea că nu i-au lăsat să îşi prezinte punctul de vedere pe lege.

Printre modificările admise se numără faptul că nicio pensie specială nu va fi mai mare decât veniturile din timpul activităţii, se interzice cumulul pensiilor speciale, se introduce un impozit de 15% şi se prevede că pensiile speciale vor fi indexate cu rata inflaţiei.

 

”Vă înţeleg poziţia extrem de ingrat, trebuie să reprezentaţi o coaliţie de guvernare, al cărui premier are o pensie specială de 18.000 de lei. Este şi angajat al guvernul, este şi pensionar de lux”, a declarat senatorul Ştefan Pălărie (USR)  în cadrul dezbaterii din comisiile reunite.

El a arătat că actuala Putere îşi bate joc de pensionarii României şi au acuzat că nu există niciun impact bugetar al legii, câţi bani vor economisi.

Vedem o zgârietură superficială a acestor privilegii, cu tot felul de acrobaţii, de impozitare a unei bucăţele care depăşeşte o anumită sumă şi o anumită plafonare dar nu de eliminare a luxului, a privilegiului şi nici măcar de trecere pe principiul contributivităţii”, a arătat Pălărie, precizând că actuala propunere are lacune îngrozitoare.

 

”Pensiile militare sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale

Senatorul Virgil Guran (PNL) a arătat la rândul lui că ”pensiile militare sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale”. ”Am văzut o afirmaţie legată de premierul Ciucă, premierul Ciucă are pensie de serviciu. Specialăe interpretată de USR, că la USR totul e special”, a spus Guran.

Sunt de acord cu contributivitatea, dar trebuie să reţinem un lucru, în armată, în sistemul de apărare, interne, există următorul principiu, pensiile sunt acordate din bugetul acelor instituţii, nu din bugetul asigurărilor de stat”, a completat Guran.

Vorbesc foarte mult de armată cei care nici nu au făcut Armata, măcar alea şase luni (..) Eu cred că nu ar trebui să ne jucăm cu acest lucru, mai ales în contextul actual, ne dăm seama că sistemul de apărare este extrem de important pentru o ţară. Trebuie să îi tratăm cu respect. De exemplu, la MApN, pensia medie ste de 4.000 de lei, aşa că nu putem vorbi de pensiel specială, este pensie de subzistenţă la momentul de faţă”, a mai completat liberalul.

”Se introduce un impozit de 15% ”

Printre amendamentele admise, depuse de coaliţia de guvernare, se află principiul potrivit căruia nicio pensie nu va depăşi veniturile din timpul activităţii. se introduce un impozit de 15% iar pensiile speciale se vor indexa anual cu rata inflaţiei.

Nu se va mai permite cumulul pensiilor speciale, dacă cineva a activat în două sisteme speciale, iar în cazul pensiilor din Apărare se elimină cinci sporuri din baza de calcul pentru pensie.

Nu treceţi pe contributivitate şi nu desfiinţaţi nicio pensie astăzi”, a spus şi senatoarea Simona Spătaru, arătând că cei de la Putere au creat o nouă pensie specială pentru cei din justiţie.

Proiectul de lege va merge la vot, în plenul Senatului., informează news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare