sursa foto:  finantare.ro

Lovitură! Evazioniștii ar putea să nu mai facă închisoare, dacă prejudiciul nu depășește acest prag

Cei care fac evaziune fiscală scapă doar cu amendă în cazul în care acoperă prejudiciul, se arată într-un proiect care modifică Legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, adoptat de Senat, luni.

Evazioniştii vor scăpa doar cu amendă dacă acoperă prejudiciul, atunci când acesta este sub 100.000 de euro, precizează proiectul de lege.

În cazul în care prejudiciul este mai mic de 100.000 de euro şi este achitat integral, se poate aplica pedeapsa cu amendă sau se aplică o acţiune administrativă care se înregistrează în cazierul judiciar.

În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală dacă, în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, la primul termen de judecată, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depăşeşte 100.000 euro în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amenda.

Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică o acţiune administrativă care se înregistrează în cazierul judiciar„, spre precizează în proiect.

Iniţial, în forma propusă, textul prevedea ca „în cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală dacă, în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, se va dispune, o singură dată, renunţarea la urmărirea penală„.

Legea a fost reexaminată de Senat în urma unei decizii a Curţii Constituţionale.

Vezi și

Violeta Alexandru a mai făcut o ‘execuție’! La ‘ordinul’ său, a fost pusă pe liber (document)

Apar nume grelele în dosarul de la Caracal. Șeful DGIA prins de ancheta militară

EXCLUSIV ‘Secretul’ ascuns timp de 15 ani în MAI! Lovitură pentru sute de polițiști! Trebuie să primească zeci de mii de dolari

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare