sursa foto:  puterea.ro

Lovitură GREA pentru Mugur Isărescu! Cine a inițiat un proiect de lege prin care ar urma să-i DISPARĂ IMUNITATEA

Lovitură grea pentru guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, precum și pentru colegii săi din conducerea BNR!

A fost inițiat un proiect de lege prin care imunitatea șefilor BNR ar urma să dispară. Mai precis, senatorul PNL, Daniel Zamfir, inițiator al proiectelor de lege privind plafonarea dobănzilor sau „darea în plată” i-a declarat război Băncii Naționale.

Acesta a depus  în Parlament un proiect de eliminare a imunității membrilor Consiliului de Administrație al BNR. Parlamentarul spune că este vorba despre acele articole din legea de funcționare a BNR care „exonerează de răspundere civilă și penală pe cei din conducerea instituției”, scrie Libertatea.

Conform propunerii legislative a senatorului PNL, care a intrat în colimatorul partidului din care face parte, se elimină din Legea de funcționare a BNR alineatul care prevede că toate ”cheltuielile de judecată ocazionate de procedurile judiciare iniţiate împotriva persoanelor prevăzute la alin. (3) se suportă de Banca Naţională a României, iar personalului cu atribuţii de supraveghere îi este interzisă participarea în cadrul comisiilor de expertiză, precum şi la orice alte acţiuni de verificare care excedează atribuţiile şi competenţele conferite acestuia prin lege.

Zamfir este de părere că „se statuează un regim privilegiat pentru aceste categorii de personal, un nou tip de imunitate care este de natură să creeze un dezechilibru în ceea ce privește răspunderea tuturor cetățenilor în fața legii, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, imunitate care excede cadrului constituțional”.

„Practic, prin menținerea acestor preveri în Legea privind Statutul Băncii Naționale putem vorbi despre o lipsă de asumare a responsabilității factorilor decizionali din cadrul BNR, în condițiile în care aceștia nu răspund în fața legii pentru decizii de importanță majoră asupra societății și economiei românești”, mai precizează inițiatorul proiectului de lege.

Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat, prima Cameră sesizată în acest caz.

Vezi și Orange și Vodafone, în colaps! Amendați de ANCOM pentru că au mințit clienții!

FOTO/ Wow! Cristi Borcea, de nerecunoscut după ce și-a injectat botox în față!

Mutare-SURPRIZĂ a lui Mihai Gâdea, după ce Antena 3 a pierdut procesul cu șefa DNA

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare