sursa foto:  stirileprotv.ro

Lovitură grea pentru Vladimir Putin! Kazahstanul, unul dintre cei mai apropiați aliați strategici ai Rusiei, nu va recunoaște anexarea regiunilor din estul Ucrainei

Kazahstanul, unul dintre cei mai apropiaţi aliați strategici exsovietici ai Federației Ruse, nu va recunoaşte posibila anexare de către Rusia a regiunilor din estul Ucrainei în urma referendumurilor desfăşurate în respectivele teritorii.

„În privinţa desfăşurării referendumurilor (…), Kazahstanul porneşte de la principiul integrităţii teritoriale a statelor, echivalenţa lor suverană şi coexistenţa lor paşnică„, a spus purtătorul de cuvânt al MAE kazah Aibek Smadiarov, relatează Reuters.

Preşedintele kazah Kassîm-Jomart Tokaev a făcut apel în mod repetat la soluţionarea conflictului ucrainean în conformitate cu carta Naţiunilor Unite, aminteşte Reuters.

Ne reconfirmăm disponibilitatea de a furniza întreaga asistenţă posibilă pentru stabilirea unui dialog politic„, a adăugat Smadiarov.

„În acelaşi timp, ţara noastră consideră că menţinerea stabilităţii la nivel regional şi global reprezintă cel mai important obiectiv„, a concluzionat purtătorul de cuvânt al MAE kazah, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Video Probleme mari pentru Vladimir Putin! Un comisar de la un centru de recrutare din Rusia a fost ucis de un tânăr mobilizat cu forța!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare