sursa foto:  businessmagazin.ro

Lovitură pentru acești angajați! Se anunță concedieri masive

Unul din cele mai mari lanţuri de magazine intenționează să dea afară 15.000 de oameni afară.

Tesco, unul dintre cei mai mari retaileri globali, ia în calcul să concedieze 15.000 de angajaţi de la supermarketurile pe care le deţine în Marea Britanie, informează duminică mai multe publicaţii din Anglia, care citează un raport.

Concedieriile ar putea fi provocate de o altă decizie aparent surprinzătoare a englezilor: desfiinţarea raioanelor de peşte, carne proaspătă şi delicatese, precum şi micşorarea celor de brutărie. Planul este ca toate aceste raioane să fi înlocuite cu maşini de vending, iar măsura vizează 732 de magazine.

Prin adoptarea acestor măsuri, Tesco şi-ar reduce o parte din cheltuieli, ţinta fiind, ca alături de alte măsuri, să taie din costuri 1,5 miliarde de lire sterline (1,74 miliarde de euro), astfel încât să reintre pe profit, după aproape cinci ani. Pentru a-şi atinge ţinta, planul include concedierea unora dintre managerii de magazine.

Anul trecut, retailerul englez a concediat 1.700 de angajaţi, majoritatea fiind din middle management, şi a închis un call center din Cardiff (Scoţia), unde lucrau 1.100 de persoane.

Tesco este cel mai mare angajator din sectorul privat din Anglia, având 300.000 de angajaţi, în peste 3.400 de magazine, potrivit mediafax.ro

 

 

 

 

 

Vezi și Lovitură de teatru în privința lui Carmen Iohannis! La mijloc sunt banii obținuți de pe închirierea casei din Sibiu

Toți pensionarii sunt vizați! Dacă faceți asta vă puteți pierde dreptul la pensie

Vești proaste! Toți șoferii care au mașini diesel sunt vizați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare