sursa foto:  hotnews.ro

Lovitură pentru Cabinetul Cîțu! Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR ar putea fi obligat să majoreze alocațiile!

Peste 100 de persoane au dat în judecată Guvernul României, la inițiativa lui Cristian Vasilcoiu, fost jurnalist și consilier la Ministerul Muncii.

Concret, în iulie 2020, Vasilcoiu făcea plângere împotriva Guvernului Orban, pentru a fi dublate alocațiile: la 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; la 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani; la 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Astăzi, procesul a început cu o amânare.

Justiția a pus, în sfârșit, pe rol, cauza privind dublarea alocațiilor copiilor, a cărei inițiativă am avut-o anul trecut!
Procesul a început cu o… amânare, pe motiv că Justiția nu l-a găsit pe Cîțu să îi înmâneze citația.

Nu-i nimic, avem răbdare, dar aș sugera Justiției să îl caute la Palatul Victoria, cât încă mai e acolo, ca să nu amâne, din nou, procesul și pe 10 iunie!”, este mesajul postat de Vasilcoiu, pe Facebook.

Solutia pe scurt: Pentru a se comunica cererea modificatoare depusă de reclamanţi în şedinţă publică către pârâţi, se va amâna cauza”, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Următorul termen a fost fixat pentru 10.06.2021.

Trebuie să precizăm că Guvernul a ales să aplice etapizat dublarea alocațiilor.

Astfel, la ora actuală, valoarea alocațiilor este de 427 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap și 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare