sursa foto:  a1.ro

Lovitură pentru Guvernul Orban! A fost dat în judecată

Lovitură în plin pentru Guvernul Orban! Executivul a fost dat în judecată.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a dat în judecată Guvernul României şi trei ministere pentru anularea unei hotărâri ce împiedică acordarea reducerilor pentru elevi la transportul judeţean, informează un comunicat de presă al organizaţiei remis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, AEC continuă demersurile pentru obţinerea reducerilor elevilor la transportul judeţean, în conformitate cu art. 84, alin. (1) şi (2) din Legea educaţiei naţionale şi după ce Tribunalul Constanţa a respins cererea iniţială, motivând că nu este de responsabilitatea Consiliului Judeţean, organizaţia a formulat cerere de chemare în judecată a Guvernului României în solidar cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, pentru abrogarea HG 309/1996 ce împiedică acordarea reducerilor legale, de 50%.

„Atragem atenţia asupra faptului că, din cauza neglijenţei persoanelor responsabile din cadrul administraţiei publice centrale, un act normativ, HG 309/1996, care ar fi trebuit abrogat încă de la abrogarea fostei legi a educaţiei, în baza căreia a fost emis, a rămas în vigoare şi produce efecte dăunătoare în ceea ce priveşte asigurarea accesului liber la educaţie pentru toţi copiii. În acest sens, organizaţia noastră a transmis încă din luna aprilie o cerere către Guvern, prin care solicitam abrogarea acestui act, şi propunerea ca o nouă hotărâre de guvern să aprobe normele de aplicare pentru reducerile elevilor, adaptate la contextul economic şi juridic actual. Din cauza faptului că nu am primit un răspuns, la începutul acestei săptămâni, Asociaţia Elevilor din Constanţa a iniţiat o acţiune în anularea acestui act normativ”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Vezi și

EXCLUSIV ‘Moștenire’ de la Guvernul PSD! Omul din spatele lui Marcel Vela, fost consilier personal al lui Carmen Dan și Mihai Fifor

EXCLUSIV Cât costă dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

Schimbări uriașe- Cum se acordă sporurilor la pensie în funcție de vechimea în muncă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare