sursa foto:  opiniedecarei.com

Lovitură pentru o bancă din România! Obligată de instanță să înghețe cursul

Decizie fără precedent în România, iar de acum înainte practic s-a deschis o cutie a Pandorei. Secția a II-a civilă a Curții de Apel Cluj a fost cea care a  pronunțat prima decizie definitivă de stabilizare a cursului CHF-LEU (franc – leu) la momentul contractului de credit. Lovitura a fost primită de banca OTP Bank.

Conform clujust.ro, în motivare scrie că “finanțatorul a acceptat/urmărit și era conștient că evenimentul generator al dezechilibrului contractual se poate produce, l-a asumat în tăcere așezându-l drept fapt generator al profitului pe care urma să-l realizeze/.

Cu alte cuvinte finanțatorul era informat și a mizat pe faptul că obligația pecuniară exprimată în CHF va fi perturbată în viitor prin intervenirea unei situații strict economice, financiare generată de fluctuația majoră a cursului valutar care va bulversa economia contractului în favoarea sa. (…)

Ceea ce era evident pentru împrumutător nu era deloc predictibil pentru consummator.

Mai mult, felul în care a fost cosmetizat creditul denominat în CHF l-a transformat într-un produs credibil și tentant, chiar irezistibil”, se arată în decizia Curții de Apel Cluj.

Citește și…

Zi ISTORICĂ! Un celebru brand american ATACĂ piața din România – premieră pentru Europa Centrală și de Est

Avicola Crevedia ajunge, din nou, în mâinile românilor! Cine a achiziționat celebrul brand

Dacia are concurență: Cum arată mașina care a cucerit piața europeană

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare



Nu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.