sursa foto:  Dcnews

Lovitură pentru o celebră cântăreață! A fost acuzată de fraudă fiscală

Procurorii spanioli au depus, în urmă cu câteva luni, plângere împotriva cântăreţei columbiene Shakira, acuzând-o că nu a plătit 14,5 milioane de euro impozite (16,3 milioane de dolari) în ţara în care partenerul său spaniol joacă fotbal, informează Reuters. 

Convocarea starului columbian Shakira de către un judecător spaniol pentru o prezumtivă fraudă fiscală, programată pentru 12 iunie, a fost devansată pentru joi, 6 iunie, au informat luni autorităţile judiciare, citate de AFP.

Audierea este programată pentru ora locală 10:00 (08.00 GMT), în faţa instanţei din Esplugues de Llobregat, o localitate din apropierea Barcelonei, în Catalunia – regiunea de nord-est a Spaniei unde cântăreaţa locuieşte alături de fundaşul echipei FC Barcelona, Gerard Pique.

În luna februarie, instanţa din Esplugues de Llobregat a considerat admisibilă cererea de urmărire penală formulată de Parchet pe numele cântăreţei.

Parchetul spaniol o acuză pe Shakira că nu şi-a plătit impozitele în Spania între 2011 şi 2014, în perioada în care artista a avut rezidenţa în această ţară. Urmărirea penală priveşte însă doar perioada 2012-2014, întrucât faptele din 2011 au fost deja prescrise.

Oficial într-o relaţie cu Pique din 2011, cu care are doi copii, născuţi în 2013 şi, respectiv, 2015, cântăreaţa de 42 de ani şi-a transferat reşedinţa fiscală din Bahamas în Spania în 2015. Un transfer tardiv, potrivit procurorilor, care subliniază că partenerul cântăreţei şi copiii săi aveau deja rezidenţa în Barcelona înainte de anul 2015.

Avocaţii Shakirei insistă însă asupra faptului că majoritatea veniturilor artistei proveneau până în 2014 din turneele sale internaţionale şi că vedeta pop nu locuia mai mult de şase luni pe an în Spania – condiţia legală pentru a fi rezident fiscal în această ţară.

Vezi și EXCLUSIV Răsturnare de situație în cazul polițistului ucis în Timiș! Care este, de fapt, arma crimei

Ies la iveală noi detalii despre interlopul care a ucis un polițist duminică! Ce s-a găsit

Vești proaste! Cu cât ar putea scădea salariile unei categorii de angajați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare