sursa foto:  antena3.ro

Lovitură pentru PSD! Oamenii lui Traian Băsescu fac scut în jurul Guvernului Orban

Lovitură pentru Partidului Social Democrat! Oamenii fostului președinte Traian Băsescu fac scut în jurul Guvernului Orban.

Partidul Mișcarea Populară nu va vota moțiunea de cenzură a PSD-ului. Dezvăluirea a fost făcută de către Eugen Tomac, președintele PMP.

În contextul în care Guvernul Orban își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi, Tomac a anunțat că formațiunea sa va depune un amendament pentru alegerea președinților de Consilii Județene de către populație, tot în două tururi, informează RFI.

Eugen Tomac declară că parlamentarii PMP vor vota împotriva moțiunii de cenzură: ”Categoric, votăm împotriva unei eventuale moțiuni, din motive de susținere a Guvernului și în primul rând, noi am cerut premierului Orban să-și asume ferm, atunci când am dat votul pentru învestire, că va promova acest proiect și iată că se întâmplă ceea ce ne așteptam, Guvernul își pune pe masă mandatul și își asumă revenirea pentru alegerea primarului în două tururi”.

Eugen Tomac vrea ca și președinții de CJ să fie aleși de cetățeni în două tururi: ”În mod clar, amendamentul PMP pentru această inițiativă vizează ca președintele Consiliului Județean să fie ales exact așa cum propunem să fie aleși și primarii, în două tururi, așa cum este ales președintele României. Credem că și președintele județului, președintele CJ trebuie să fie ales tot prin vot direct de către cetățeni și tot în două tururi, pentru a avea legitimitate și susținere totală din partea comunității. Deci mi se pare absolut firesc ca așa cum cerem ca primarii să fie aleși în două tururi și președintele CJ să fie votat de toți cetățenii, tot în două tururi”.

Vezi și

Veteranul de război Emil Vețeleanu (101 ani), despre 23 august 1944: Influența rusească a dus la arestarea Mareșalului Antonescu

Noua lege intră în vigoare mâine! Sunt vizați toți românii! Poliția avertizează: ‘Da, ai citit bine!’

EXCLUSIV Marcel Vela răstoarnă situația! Harta e falsă!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare