sursa foto:  e-acumulatori.ro

Lovitură pentru românii cu panouri solare acasă: Ce amendament au pregătit aleșii

Un important amendament a fost pus în discuţie în Comisia de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor. Acesta dezbate modificările la OUG 4/2017 privind modificarea și completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie și pentru modificarea unor acte normative.

Mai precis, sunt vizați românii care au panouri solare acasă și care își vând surplusul de energie din rețea. Aceștia nu vor mai primi același preț cu cel pe care îl plătesc distribuitorii pentru energia cumpărată din piaţă pentru asigurarea consumului propriu tehnologic (CPT), ci preţul mediu lunar al energiei vândute pe Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU-piaţa spot), scrie economica.net.

Un ordin ANRE arată că micii producătorii trebuie să primească prețul de CPT pentru energia livrată în rețea, preț de aproximativ 20 de bani/KWh.

Potrivit amendamentului, ei vor primi prețul mediul lunar înregistrat pe PZU, piaţa spot de energie electrică administrată de OPCOM. În concluzie, micii producători vor avea de pierdut, luând în calcul faptul că în aprilie 2018, preţul mediu de închidere a pieţei a fost de 121 de lei/MWh, deci 12 bani/KWh, în martie 2018 de 156 de lei/KWh, în februarie de 178 de lei, iar în ianuarie de 155 de lei.

Pentru a primi bani pentru energia livrată în sistem, cei care au panouri solare trebuie să se înregistreze ca PFA pentru ca statul să le poată oferi bani.

Vezi și EXCLUSIV! Acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu: „Ați făcut tot posibilul sa fie arestați medici și să distrugeți transplantul în România!”. Reacția de-a dreptul uimitoare

Investiție uriașă! Lidl a semnat actele! Ce deschide în România – Va fi al doilea ca mărime din Europa

EXCLUSIV! Acuzații grave la adresa noului procuror șef DIICOT! De ce ar fi acesta vulnerabil

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare