sursa foto:  focuspress.ro

Lovitură pentru șeful ANPC, Horia Constantinescu! Omul său de încredere a pierdut procesul cu ANI

Unul dintre oamenii de încredere ai președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate. Este vorba despre Maria Stoica, fostă Obreja, cea care recent a fost fotografiată la mall, la Brașov, împreună cu Horia Miron Constantinescu și cu Andrei Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase. Maria Stoica este comisar ANPC, ea coordonând controalele la Brașov și stabilind ce unități sunt controlate, după cum a dezvăluit presa locală.

La 16 februarie 2023, Maria Stoica a pierdut procesul cu ANI, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia ÎCCJ este definitivă.

Conform ANI, Maria Teodora Stoica, la acea vreme Obreja, „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august– 26 septembrie 2020, întrucât a participat în calitate de candidat la campania electorală pentru alegerile locale 2020, fără să-și suspende raportul de serviciu, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor”.

Așadar, ÎCCJ i-a dat dreptate Agenției Naționale de Integritate și a decis că Maria Stoica a fost concomitent și candidat la alegerile locale din 2020, și angajată ANPC, fără să-și suspende raportul de serviciu. Amintim că, la alegerile pentru Primăria Constanța, din 2020, Horia Miron Constantinescu a candidat din partea PPU-sl, partidul controlat de Dan Voiculescu. Maria Stoica, la acea vreme Obreja, a deschis lista sa de consilieri. De altfel, presa de la malul Mării Negre o numește pe Maria Stoica „protejata lui Horia Constantinescu”.

„Respinge cererea formulată de recurenta-reclamantă Stoica (fostă Obreja) Maria Teodora privind sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, ca inadmisibilă. Respinge recursul formulat de reclamanta Stoica (fostă Obreja) Maria Teodora împotriva Sentinţei civile nr. 176 din 22 septembrie 2021 a Curţii de Apel Constanţa – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 16 februarie 2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, a decis ÎCCJ.

Maria a deschis lista de consilieri ai lui Horia Constantinescu, pentru Primăria Constanța

În calitate de candidat la alegerile locale, Obreja nu și-a suspendat raportul de serviciu, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor, acuză ANI

Maria Teodora Obreja s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 august– 26 septembrie 2020, întrucât a participat în calitate de candidat la campania electorală pentru alegerile locale 2020, fără să-și suspende raportul de serviciu, pe durata campaniei electorale și până în ziua ulterioară alegerilor, a scris Ziua de Constanța.

„Persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 97, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 445, alin. (2) și alin. (3) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, coroborate cu dispozițiile art. 492, alin. (2), lit. l) și art. 520, lit. b) din același act normativ“, potrivit ANI.

În ianuarie, ea a fost surprinsă de paparazzi alături de Horia Constantinescu și de finul său, Andrei Năstase

Vezi și Foto. Fiul lui Adrian Năstase, la masă cu șeful ANPC, Horia Constantinescu, și cu Maria, inspector ANPC care a candidat pe listele partidului controlat de Dan Voiculescu

Întâlnire mai mult sau mai puțin formală la AFI Brașov, unde sunt prezenți șeful ANPC, Horia Constantinescu, Maria Obreja (inspector OPC, cea care coordonează controalele la Brașov și stabilește ce unități sunt controlate), a scris Newsbv.ro, la 30 ianuarie.

„Revenind la Andrei Năstase, probabil or fi punând la punct ce locații trebuie controlate sau se face un schimb de „experiență” pe marginea construirii „blocului” pe care familia Năstase îl ridică în Poiana Brașov, în față la Coliba Haiducilor”, au mai scris jurnaliștii menționați.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare