sursa foto:  hotnews.ro

Lovitură pentru sute de mii de români! Din această săptămână, Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR a eliminat gratuitatea

Lovitură pentru sute de mii de români! Din această săptămână, Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR a eliminat gratuitatea la biletul de tren, pe care o aveau studenții.

Vineri, mai mulți studenți au declarat, pentru Bugetul.ro, că au fost nevoiți să plătească 50% din valoarea unui bilet de tren și că nu au mai avut de gratuitatea la tren, de care au beneficiat până acum.

Explicația o găsim în Monitorul Oficial de joi, când a fost publicată Hotărârea Guvernului nr. 341/2021 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 42/2017.

Prin HG nr. 341/2021, a fost eliminată gratuitatea la tren și s-a revenit la vechea reglementare, conform căreia studenții plăteau 50% din biletul de tren.

„Studenții români/străini, în vârstă de până la 26 de ani, care sunt prevăzuți la art. 205 alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de tarif redus cu 50% la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanță sau de rutele călătoriilor. Studenții orfani sau proveniți din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a”, se precizează în HG-ul publicat joi, 25 martie, în Monitorul Oficial.

Hotărârea de Guvern nr. 341/2021 a intrat în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial.

Sute de mii de studenți au avut gratuitate la tren, din februarie 2017

„Începând cu 1 februarie, potrivit unei Hotărâri de Guvern, studenţii români și străini din învățământul universitar cu frecvenţă – licență, master, doctorat – au gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe toată durata anului calendaristic, indiferent de distanță sau de rutele călătoriilor”, preciza, în 2017, Ministerul Educației.

Conform datelor publicate la acea vreme, au beneficiat de această măsură 464.273 de studenți, indiferent de vârstă, cu condiția să fie înmatriculați în instituţii de învăţământ superior acreditate/autorizate provizoriu.

Vezi și

EXCLUSIV Tunul pregătit de USR-PLUS! Cărțile făcute de Dan Barna și Cristian Ghinea

Vești uriașe pentru toți românii care au investit în acest sector economic. Se anunță profituri uriașe, în plină pandemie

Document! A fost zburat din funcție! Sursele Bugetul.ro, confirmate după o săptămână!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare