dna

sursa foto:  dcnews.ro

Lovitură pentru Tudorel Toader! Decizia care nu-i pică bine ministrului Justiției

Adina Florea, propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, la șefia DNA a primit aviz negativ luni din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Avizul este consultativ.

„În şedinţa din data de 8 octombrie 2018, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului justiției de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii, citat de Mediafax.
Surse din Consiliu au declarat pentru Mediafax că votul a fost de 6 la 1.
Hotărârea Secţiei pentru procurori va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei.
Pe 27 septembrie, Secţia pentru procurori a CSM a decis amânarea audierii Adinei Florea, pe motiv că există o sesizare pe numele acesteia la Inspecţia Judiciară. Amânarea a fost decisă cu 4 voturi ”pentru” şi 2 ”împotrivă”. Surse din CSM, citate de Agerpres, au precizat la acea dată că cele două voturi împotrivă au fost ale ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi vicepreşedintelui Consiliului, Codruţ Olaru.
În proiectul cu care a candidat la selecţia de la Ministerul Justiţiei, Adina Florea, consideră că, pe lângă lucrurile bune, în activitatea procurorilor anticorupţie din ultimii ani s-au înregistrat şi destule abateri de la rigorile statului de drept.
Adina Florea este procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată, scrie HotNews.
Citește și:

Marea lovitură pe care o plănuiește ANAF! Ce vrea să impoziteze

Carrefour închide încă un supermarket. Ce retailer îi va lua locul

Acuze grave la adresa subordonaților lui Carmen Dan! Cum ar fi influențat votul într-o secție din București

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare